Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att leva utan pengar: Få något gratis

2011-11-22 av ozelot

Denna gång handlar Doc Lounge om att leva utan pengar. I ”Living without money” får vi träffa Heidemarie, 68, som levt utan pengar i 14 år. Hon sa upp sin lägenhet, gav bort alla sina tillhörigheter och behöll ingenting annat än en resväska full med kläder. Hon blir ofta ifrågasatt och driven med, men tycker att hon har hittat ett bättre förhållningssätt till livet.
Vi kommer att prata med Heidemarie via Skype efter visningen.

GRATISAFFÄR på Doc Lounge. Från 19.00 kör vi en liten stunds affär, där du tar med något du tröttnat på och får något nytt med dig hem. HÄRLIGT! Så kom i tid, affären är inte öppen så länge!

LIVE: White Lamb
Känslosamt, mörkt, dramatiskt. Och alldeles underbart. White Lamb med två röster, cello och tramporgel är en säregen duo som med sina instrument och en loop pedal bygger symfoniska stämmor och melodier. En akt som ni absolut måste höra och se!

FILM: LIVING WITHOUT MONEY (Tyska, engelsk text, 52 minuter)
REGI: Line Halvorsen
LIVE: White Lamb // DJ: Kultursamfundet
ÖVRIGT: Gratisaffär! ENTRÉ: 70 kronor
NÄR: 19.00 öppnas dörrarna, livemusik 19.30, film börjar 20.00

VAR: Lagerhuset (Mellan Järntorget och Esperantoplatsen)

Som vanligt kan du vinna inträde för två personer genom att besvara följande två frågor

1. Vem är egentligen rikast i världen? En man som dog nyligen sägs vara tre gånger så rik som den som tidigare kallats världens rikaste. Vem var den nyligen avlidne mannen?

2. Sverige ska få nya sedlar och mynt. Vilken regionhjälte hamnar på den nya 50-lappen?

Mejla svaret till astrid@doclounge.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-12

Ja e kattvakt till två raskatter, den ena är hallaballo hela tiden, håller mig vaken på nätterna åsså äter de bara lever och fläskbitar som ja tinar upp med en klyka om näsan. Jag tycker om katter men jag har de senaste dagarna förstått hur lugnt och skönt ja har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...