Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att leva utan pengar: Få något gratis

2011-11-22 av ozelot

Denna gång handlar Doc Lounge om att leva utan pengar. I ”Living without money” får vi träffa Heidemarie, 68, som levt utan pengar i 14 år. Hon sa upp sin lägenhet, gav bort alla sina tillhörigheter och behöll ingenting annat än en resväska full med kläder. Hon blir ofta ifrågasatt och driven med, men tycker att hon har hittat ett bättre förhållningssätt till livet.
Vi kommer att prata med Heidemarie via Skype efter visningen.

GRATISAFFÄR på Doc Lounge. Från 19.00 kör vi en liten stunds affär, där du tar med något du tröttnat på och får något nytt med dig hem. HÄRLIGT! Så kom i tid, affären är inte öppen så länge!

LIVE: White Lamb
Känslosamt, mörkt, dramatiskt. Och alldeles underbart. White Lamb med två röster, cello och tramporgel är en säregen duo som med sina instrument och en loop pedal bygger symfoniska stämmor och melodier. En akt som ni absolut måste höra och se!

FILM: LIVING WITHOUT MONEY (Tyska, engelsk text, 52 minuter)
REGI: Line Halvorsen
LIVE: White Lamb // DJ: Kultursamfundet
ÖVRIGT: Gratisaffär! ENTRÉ: 70 kronor
NÄR: 19.00 öppnas dörrarna, livemusik 19.30, film börjar 20.00

VAR: Lagerhuset (Mellan Järntorget och Esperantoplatsen)

Som vanligt kan du vinna inträde för två personer genom att besvara följande två frågor

1. Vem är egentligen rikast i världen? En man som dog nyligen sägs vara tre gånger så rik som den som tidigare kallats världens rikaste. Vem var den nyligen avlidne mannen?

2. Sverige ska få nya sedlar och mynt. Vilken regionhjälte hamnar på den nya 50-lappen?

Mejla svaret till astrid@doclounge.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-06-21

Igår fick jag ett mejl från CD-BABY där det stod att albumcovern inte överensstämde med gruppnamnet och albumtiteln eftersom en pratbubbla finns med där det står -ÄR VI HÄR? Detta va svårtolkat för dem och släppet på SPOTIFY av SENIOR SLACKERS skiva & GUCKE-LÄLÄ ZÄZÄFÄZ VISKADE: I SINOM TID skjuts…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...