Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att leva utan pengar: Få något gratis

2011-11-22 av ozelot

Denna gång handlar Doc Lounge om att leva utan pengar. I ”Living without money” får vi träffa Heidemarie, 68, som levt utan pengar i 14 år. Hon sa upp sin lägenhet, gav bort alla sina tillhörigheter och behöll ingenting annat än en resväska full med kläder. Hon blir ofta ifrågasatt och driven med, men tycker att hon har hittat ett bättre förhållningssätt till livet.
Vi kommer att prata med Heidemarie via Skype efter visningen.

GRATISAFFÄR på Doc Lounge. Från 19.00 kör vi en liten stunds affär, där du tar med något du tröttnat på och får något nytt med dig hem. HÄRLIGT! Så kom i tid, affären är inte öppen så länge!

LIVE: White Lamb
Känslosamt, mörkt, dramatiskt. Och alldeles underbart. White Lamb med två röster, cello och tramporgel är en säregen duo som med sina instrument och en loop pedal bygger symfoniska stämmor och melodier. En akt som ni absolut måste höra och se!

FILM: LIVING WITHOUT MONEY (Tyska, engelsk text, 52 minuter)
REGI: Line Halvorsen
LIVE: White Lamb // DJ: Kultursamfundet
ÖVRIGT: Gratisaffär! ENTRÉ: 70 kronor
NÄR: 19.00 öppnas dörrarna, livemusik 19.30, film börjar 20.00

VAR: Lagerhuset (Mellan Järntorget och Esperantoplatsen)

Som vanligt kan du vinna inträde för två personer genom att besvara följande två frågor

1. Vem är egentligen rikast i världen? En man som dog nyligen sägs vara tre gånger så rik som den som tidigare kallats världens rikaste. Vem var den nyligen avlidne mannen?

2. Sverige ska få nya sedlar och mynt. Vilken regionhjälte hamnar på den nya 50-lappen?

Mejla svaret till astrid@doclounge.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-04-06

GBG Nonstop sitter i frivillig karantän, med utgång för lite fysiska övningar en gång per dag långt borta från alla varelser på två ben. Vi gjorde ett avbrott ur det meditativa karantänlivet för att chatta med pianisten, konstnären, sångaren, poeten MATTI OLLIKAINEN om huruvida han är utslagen eller ej nu…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-04-05

Inte mkt att göra men man kan verkligen njuta av en äkta brakare i hemmamiljö Jag satt hela natten på Underground Med Björn Mankner & garvade åt inskriptionen ovanför bardisken ”sug en Mexi-Cola” Och Julius Ceasar pekade på slaven Och sade Jag benådar dig, du är fri och kan rucka…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...