Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Shakarchi & Co tar över på Röda Sten

2011-12-16 av ozelot

Röda Sten har den senaste tiden varit något av experimentplats för allsköns house & technoklubbar utan något egentligt helhetskoncept. Nu skall det förhoppningsvis bli ändring på det då syskontrion Shakarchi med förflutet hos Halleluja, Bengans, Manana och en hel drös med klubbar tar över regin. Egentligen har de redan mjukstartat men det stora fyrverkeriet får vänta till nyåret.

Vi ställde några frågor till Sara Shakarchi och fick svar.

Ni har tagit över Röda Stens Restaurang. Kan ni berätta lite om vilka ni är och er bakgrund?
– Vi tog över verksamheten den 1:e December och är därmed de nya ägarna över restaurangdelen. Det är jag och mina två bröder som pratat länge om att starta eget tillsammans och det här var verkligen drömläget.
Faik som är äldsta brodern och har längst erfarenhet då han jobbat på tapasrestaurangen Mañana i flera år. Desstuom har han 10 års erfarenhet som DJ och är gör grymt bra musik då han utgör en halvan av duon Shakarchi & Stranéus.
– Även lillebrorsan Farok är DJ producerar grym musik tillsammans med Martin Nowakowski under namnet MANDF. Även han jobbar på Mañana. Själv har jag ägnat mina senaste sju år åt skivnörderi på Bengans Skivbutik, samt lite lösa klubbar och event här och där. De senaste två åren har jag även hunnit frilansa på Halleluja med stadens favoritgubbsters Erik och Lars.

Kan vi förvänta oss någon förändring vad beträffar restaurangdelen beträffande menyer etc?
Vidare har ju Röda Sten hyst många klubbar genom åren, som Skoldisko, Allout Dubstep etc, men det är ändå lite av en sommarklubb. Det har också varit ganska mycket techno & houseklubbar den senaste tiden.

– Redan nu är vi igång och jobbar med den nya menyn till årsskiftet. Den bästa förbättringen när det kommer till menyn – enligt mig – kommer vara att vi kommer erbjuda fler vegetariska och veganska alternativ.
– När det gäller lokalen sitter vi just nu och skissar på kommande förbättringar. Det är helt klart en enastående lokal med fantastisk potential. Att vi dessutom valt att byta ut vakterna har du ju redan snappat upp 🙂
– Vi välkomnar alla drivna/musikälskande klubbarrangörer oavsett genre. Varför det inte satsas mer på liveband på Röda Sten är något jag länge undrat och det är givetvis ett att våra mål inför det kommande året.

Har ni någon drömbokning? Vad tycker ni Göteborg saknar som utestad? Vad har Stockholm som Göteborg inte har och tvärtom?
– Jag har en hel lista med drömbokningar! Men vi tar saker och ting en sak i sänder. Framförallt så har jag länge funderat på varför Göteborg har blivit så mycket sämre när det gäller livescenen än t.ex Stockholm och Malmö. Men det vet jag kommer vända rätt snart. Jag får ofta känslan av att man inte vågar satsa lika mycket här på mindre utländska, ’upcoming’ band och speciellt inte på vardagar.

Jag vet ju att åtminstone två av er knäcker som djs/spelar skivor. Har ni något bra tips till folk som vill börja spela ute och driva klubbar?
– Vi spelar skivor alla tre så det stämmer. Det jag spelar skiljer sig dock från vad mina bröder brukar göra. Jag tycker att de bästa klubbarrangörerna är de som genuint brinner för den musik de älskar. De brukar oftast ”känna in” gästerna, och får då en ofta mer hängiven publik. Det är alltid bra att tänka vad man själv skulle kunna tillföra med när det kommer till klubb/livescenen, dels vad man själv saknar och känna av andra likasinnade besökares önskemål.

Vad blir er första stora bokning/grej härnäst?
– My lips are sealed! Nu var du extremt snabb med att snappa upp det här, men jag lovar att det kommer mer info efter nyåret!

Intervju genom Sara Shakarchi som tagit över Röda Stens Restaurang tillsammans med bröderna Faik och Farok

En kommentar på Shakarchi & Co tar över på Röda Sten

  1. Em

    Yes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-22

Vattenfastan på Lundby hamnväg pågick från fredag till fredag. Vi drack ljummet vatten, åt luft, promenerade 1-2 mil per dag, gjorde andra övningar 3-5 timmar per dag. Göteborg Nonstop Red ville ha en effektiv semester. Få ut så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt. Det lyckades vi…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...