Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kul på jul: Guide till mormors femhundring

2011-12-24 av ozelot

Att gå ut på juldagen torde idag vara en lika invand tradition som sill till nubben, men så har det inte alltid varit. För åtminstone tio-femton år sedan kunde bara blotta förslaget utlösa mindre familjekriser och det enda öppna stället utan självinsikt stavades Gump eller Lolita. Så är det lyckligtvis inte längre, och inte ens julafton går fri från en vända på Andra lång.

Klubb Vibes firar 10-årsjubileum och julfest på två golv. Takterrassen skälver av hip-hop medan puben lutar mer åt baktakt och Reggae. Live: Äkta Kärlek, Onykterhetsrörelsen och många fler.
Klubb Vibes @ Henriksberg // 21-02 // 100 kr // 18 år

Speakesy talar lite tyst om upplägget men vill såklart ändå vara med och casha in på mormors femhundring i ett kuvert med darriga bokstäver. Ritz är ju ändå hyggligt ståndsmässigt för en publik som är för gammal för att gråta sönder sminket i indietrappan till Jazzhuset men för cool för köttmarknaden på Palace.
Speakeasy @ Ritz // 22-03 // 100 kr // 22 år

Stearin kom jag aldrig riktigt iväg till igår ty jag fastnade på Publik. Juldagen är inte sämre den och vill du slippa inträde och jobbiga dörrvakter föreslår vi att du pendlar mellan de två ställena och inbillar dig att du gjort en riktig barrunda. London Rönneklev och Niels Nankler drar i lösa trådar på Stearin från 22-01, och de som drar i den på Publik..? Tja det vet jag faktiskt inte men vi känner nog igen oss.

Balkan Beat Party intar Musikens hus och det är så nära en tokfylla i Belgrad man kan komma – minus att folk inte går och dör av nedfallande kulor från Kalashnikovs som avlossats i luften i yran. Dj Baba och Yugo Boss levererar smäktande juggepop och det kan nog dyka upp en och annan överaskning.
Balkan Beat Party // 25 december 22-02 // 10 euro

P3-guldnominerade Joel Alter lägger ett överfett och exklusivt live-set som sveper undan alla tvivel, allting är bättre i Berlin. Cazuma jobbar fyrtakt och filter som om sushi vore en del av det svenska julbordet medan Joel och Mischa från Popeye Sound smaksätter med den finaste Hackney-funkyn, 2-Steppen och Garagen.

RRLSN @ Restaurang Lagerhuset // 22-03 // 80 kr // Fri entré innan 23

Två fingrar upp i hästens röv och vi har Klubb ✌ och Feed the Horse. Halva den göteborgska indiekasten dansar loss till varannan Shoreline, flickorna är sällsynt söta i sina klänningar och stjärngossarna är sådär tonårssmala att man vill använda dem som drinkpinnar. Den sympatiske välfönade mannen i entrén ler i mjugg.
Klubb ✌ och Feed the Horse // 22-03 // 100 kr

Vad har de för sig i Slottsskogen på Juldagen månntro? Vi lovar inte att du får knulla men senaste gången Dr Love ordnade speed-dating tog kvoten av akut-ppiller på Apoteket Svanen slut på sju minuter dagen efter. Du skall inte behöva gå odansad därifrån heller, tre dansgolv för alla smaker.
Villafesten @ Villa Belparc // 22-03 // 120 kr

Göteborg nonstop var väl så gott som först med att breaka nyheten, men Röda Sten är nuförtiden en äkta Family Affair. Första riktiga evenemanget i egen regi för herrar och damer Shakarchi blir inte helt dumt nu på juldagen.
Massa konstigheter under det intetsägande modeordet ”Visuals” utlovas dessutom om det inte skulle förslå med bara musik.
Röda Sten + Cordial // 22-03 // 80 kr

Kommentarer på Kul på jul: Guide till mormors femhundring

  1. Em

    Vad skall katten själv välja?

    • Katten skulle nog välja en Stearin & Publik, och sedan kanske Lagerhuset, för att åtminstone se vad det är och att de har öppet till tre.

  2. Em

    Då ses vi kanske där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-22

Vattenfastan på Lundby hamnväg pågick från fredag till fredag. Vi drack ljummet vatten, åt luft, promenerade 1-2 mil per dag, gjorde andra övningar 3-5 timmar per dag. Göteborg Nonstop Red ville ha en effektiv semester. Få ut så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt. Det lyckades vi…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...