Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris!

2012-01-23 av ozelot

Få hade nog tippat det när vi drog igång sådär för två år sedan. Då var vi nog ärligt talat rätt ute i kylan och högg på allt vad Nöjesguiden stod för. Men skam den som ger sig, nu är Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris 2011.

Extra hedrande är att vi är nominerade i kategorin Årets läsning – en utnämning som tidigare enbart varit fina författare och poeter förunnade. I mitt tycke är det symboliskt dock: Göteborg nonstop har aldrig varit en renodlad ”nöjesblogg” utan snarare en plats där olika textformat kan mötas. Debatt, musik, nöje, politik, existentiella självutlämnande texter. You name it. Med en stor portion Göteborg.
Jag läser lite i vårt manifest från då, och rodnar en smula.

Nöjesguidens nummer med alla nomineringar utkommer Fredag 27:e januari. Jag vet en som kommer rycka ett ex ur stället. Prisutdelningen sker på Trädgårn 17 februari med efterföljande galafest.

Här är förra årets vinnare.

Kommentarer på Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris!

 1. Hanna

  17 mars?

  • Hanna: Nej februari: Eller har jag missat nåt?

 2. Hanna

  Nej, jag läste fel =) (att nomineringarna kommer den 27 februari)

 3. Peter Danielsson

  Grattis!

 4. Kim

  Ofattbart!
  Noterar dock att det inte längre är så mycket Lolita här – har innehavaren fått pisk tills han fattade eller har han gått i terapi?
  Mindre kvinnofientligt, färre Lolitor – ja, då kanske det kan bli bra så småningom, men först när det är stabilt även där kommer jag att gratulera! Ska börja läsa här igen så smått, nåt måste ju ha hänt!

  • Om du med Lolitor åsyftar bilder på fullvuxna kvinnor i nöjesrelaterade sammanhang så förekommer det säkert – liksom män.

   Att bilder på kvinnor förekommer ofta i media – då det säljer – är nog en lite större diskussion som du nog får ställa hela medieetablissemanget till svars för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...