Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris!

2012-01-23 av ozelot

Få hade nog tippat det när vi drog igång sådär för två år sedan. Då var vi nog ärligt talat rätt ute i kylan och högg på allt vad Nöjesguiden stod för. Men skam den som ger sig, nu är Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris 2011.

Extra hedrande är att vi är nominerade i kategorin Årets läsning – en utnämning som tidigare enbart varit fina författare och poeter förunnade. I mitt tycke är det symboliskt dock: Göteborg nonstop har aldrig varit en renodlad ”nöjesblogg” utan snarare en plats där olika textformat kan mötas. Debatt, musik, nöje, politik, existentiella självutlämnande texter. You name it. Med en stor portion Göteborg.
Jag läser lite i vårt manifest från då, och rodnar en smula.

Nöjesguidens nummer med alla nomineringar utkommer Fredag 27:e januari. Jag vet en som kommer rycka ett ex ur stället. Prisutdelningen sker på Trädgårn 17 februari med efterföljande galafest.

Här är förra årets vinnare.

Kommentarer på Göteborg nonstop nominerade till Nöjesguidens Göteborgspris!

 1. Hanna

  17 mars?

  • Hanna: Nej februari: Eller har jag missat nåt?

 2. Hanna

  Nej, jag läste fel =) (att nomineringarna kommer den 27 februari)

 3. Peter Danielsson

  Grattis!

 4. Kim

  Ofattbart!
  Noterar dock att det inte längre är så mycket Lolita här – har innehavaren fått pisk tills han fattade eller har han gått i terapi?
  Mindre kvinnofientligt, färre Lolitor – ja, då kanske det kan bli bra så småningom, men först när det är stabilt även där kommer jag att gratulera! Ska börja läsa här igen så smått, nåt måste ju ha hänt!

  • Om du med Lolitor åsyftar bilder på fullvuxna kvinnor i nöjesrelaterade sammanhang så förekommer det säkert – liksom män.

   Att bilder på kvinnor förekommer ofta i media – då det säljer – är nog en lite större diskussion som du nog får ställa hela medieetablissemanget till svars för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...