Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Dom faller i misshandelshärvan på Push och Nivå: Flera fängelsestraff utdömda

2012-01-26 av ozelot

© Lucas Svensson

Efter en lång tid av överläggningar föll idag dom mot de åtalade vakterna på Stureplansgruppens båda uteställen Push och Nivå på Avenyn. Huvudmannen ALEXANDER Ghalandari dömdes på ett antal åtalspunkter till 4.5 års fängelse, två kortare fängelsestraff mellan 3 och 6 månader utdelades samt samhällstjänst i vissa fall. Lista på domar finnes nedan.

Åtalen gäller anmälda missförhållanden på restaurangerna Push och Nivå under perioden oktober 2008 till september 2010. Båda ägdes av Stureplansgruppen men vaktstyrkan lades ut på entreprenad till bolaget Bevakningskompaniet Sverige AB. Åtalen är en följd av en omfattande polisutredning som väckts på grund av ett mycket stort antal anmälningar mot berörda krogar. Flera fall har inte bedömts utredningsbara alternativt lagts ner varför mörkertalet är stort.

Alexander Ghalandari Efterträdde Ijad Omran som vaktchef
Dömd för :1. Misshandel 2. Vållande till kroppsskada, 3. Olovligt förfogande (stöld) 4. Grovt skattebrott. 5. Dopingbrott
Påföljd: 4 år och 6 månaders fängelsestraff samt 5 års näringsförbud och skadestånd.

William Nilsson

Dömd för: Misshandel
Påföljd: 3 månaders fängelse och skadestånd.

Mohamed Ijad Omran
Chef för vaktstyrkan på Nivå fram till augusti/september 2009, samt Push november 2009
Dömd för: Misshandel
Påföljd: 6 månaders fängelse samt skadestånd.

Martin Ståhl:

Dömd för: 1. Misshandel 2. Vapenbrott
Påföljd: 100 timmars samhällstjänst och skadestånd


Stefan Olhage

Dömd för: Misshandel
Påföljd: Villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst, samt skadestånd.

Flera av de åtalades namn förekommer också i separata utredningar, bland annat i samband med påstådd misshandel vid nattklubbarna Valand samt Deep. Utöver dessa har en rad frikännande utdelats då bevisläget varit svårt.

Uppdateringar samt brottsbeskrivningar kommer eventuellt senare.

Fler relaterade artiklar:

http://www.goteborgnonstop.se/2011/11/14/misshandlad/

http://www.goteborgnonstop.se/2011/06/20/18734/
http://www.goteborgnonstop.se/2011/01/04/niva-bommar-igen/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...