Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

The Animation: Albumsläpp och Intervju med bandet

2012-01-31 av

Vissa går det fort för. The Animation började på Mölndalsvägen, spelade in en demo tillsammans med London Rönneklev på Svenska Grammofonstudion, fick skivkontrakt med jättebolaget Cosmos Music Group och spelade in 14 låtar med Henrik Edenhed i Stockholm. Nu släpps albumet som för närvarande ligger 7:a på iTunes Stores albumlista.

Det finns ett lite storslaget anslag i ert musik och referenser som Coldplay har dykt upp. Hur väl mottags det i det lite indiekreddiga Göteborg där ofta det sparsmakade och anorektiska hyllas. Hur funkar Göteborg för er som musikstad?
Vi tänker aldrig ’Göteborg’ när vi skriver låtar och försöker inte heller låta kreddiga, det är ett ord vi hatar.
Bra låtar är alltid bra låtar, och det syns på vår publik!
Göteborg är verkligen en grym musikstad på alla sätt. Väldigt intresserad och engagerad publik vilket gör det förbannat skoj för oss som står på scen!

Kan ni berätta lite om hur nya singeln växte fram? Albumet är redan färdiginspelat har jag hört..
– Vår singel It’s Late är faktiskt den första låten vi skrev! Innan den låten så hade vi inga direkta tankar på hur vi ville låta, men vi alla hade en gemensam känsla som pekade ditåt.
Kan låta klyschigt, men låten skrev sig själv!
– Sedan kommer vi troligtvis att släppa album i början av 2012. Just nu händer det ju en del på musikmarknaden som inte vi själva kan styra över. Så det gäller att släppa låtar på rätt sätt och i rätt format!

Vilka jobbar ni med? Enligt pressreleasen har spelat in både på Svenska Grammofonstudion och i Cosmos Studios i Stockholm. Berätta!

– Henrik Edenhed (Teddybears, Robyn, Håkan Hellström m.fl) har varit vår producent under inspelningarna och det är vi sjukt nöjda med. Han är väldigt erfaren och det märktes verkligen!
Under demo-stadiet så spelade vi in med London Rönneklev (Me And My Army) som också har satt sin prägel på oss!

Hur viktigt är det med ett snyggt omslag på en skala 1-10?
– Det är såklart mindre fokus på omslagen idag. Men vi tycker absolut att det bör spegla musiken och få fram en känsla av innehållet. Det kommer nog dessvärre inga fler Abbey Road eller Black Album-omslag, men vi sätter ändå en 7:a av 10!

Snygga kläder på scen då? Är ni ett estetiskt medvetet band?

– Det går inte att komma ifrån att det är viktigt med scenkläder. Antingen gör man som Lady Gaga, något spektakulärt. Eller så bryr man sig inte alls, som Kurt Cobain. Det blev ändå mode av det.
– Vi försöker hålla klädseln ganska enkel, vi har en grym ljusshow istället! Det speglar vår musik på bästa sätt. Visst är det viktigt att se ut som man låter, men samtidigt så måste man låta artister förvåna en.

Vem ser coolast ut på scen av er? Har ni några tips på tuffa scenposer?
– Johannes, vår trummis får man absolut inte missa på scen!
Han har en riktigt sjysst stil. Det är även han man ska fråga om sjyssta scenposer!

Hur förbereder ni er för en perfekt spelning? Kall bärs eller mineralvatten? Vad brukar ni göra för att komma i stämning?
– Kall bärs såklart! Sedan repar vi tills det sitter i ryggen, och helst lite till. Sen har set list och sånt blivit allt viktigare, låta publiken få en dynamisk upplevelse. Inte bara mala på!
– Vi brukar sjunga ihop en liten stund innan vi går på. Hoppa runt lite och värma upp kroppen. Men vi får oftast leta reda på Johan, för han gillar att förbereda sig själv först och främst!

Var brukar ni själva gå om ni går ut en ledig kväll i Göteborg?
– Pustervik, Henriksbergs takterrass, Rubinens tak på sommaren! Sedan ligger ställena runt Linné och Järntorget varmt om hjärtat!

Lyssna på Albumet på Spotify
// Ozelot

En kommentar på The Animation: Albumsläpp och Intervju med bandet

  1. Grymt band! funderar starkt på att se dem i Borlänge 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-04-20

Skronks platta heter LIVSTID och den första låten har namnet  LITEN FÖRHOPPNING. Johnny Larsson plottrar och söker sig truligt fram på gitarren och Jan Hidgård testar sin flygfärdighet på saxen på ett ungdomligt sätt. I NUTIDA DIALOG  hittar de två sensibla herrarna tonläget i en vardagskonversation, lite loj och splittrad…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-04-21

Arbetarna slamrar tusen och solen värmer fin vårdag city är en härlig plats för oss ibland är det skönt att lyssna på Coltrane eller Satie Månljuset finner galaktiska tömmar Det måste gå att leva i kärlek varje dag tills pyramiderna faller likt korthus genom tiderna Small faces är ett gryffe…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-04-20

Physalis,  en kartong man köper ute Ta ut frukterna ur sina blad Ta bladen och sätt i era begonior eller i påskträdet Skär frukterna i fyra delar Lägg i en skål Ta en msk vatten En HALV flaska akacia honung Koka i micron på det näst högsta i 6 minuter…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...