Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hemma i Olskroken: Nya kvarterskrogar sätter färg

2012-02-12 av ozelot

Till för bara något år sedan var Olskroken en dyster historia när det kom till kvarterskrogar. Halta Lotta i all ära, de fixar vällagad rustik mat som folk kommer långväga för att avhämta, men har man sett den ena alikan trilla av barstolen efter den andra under en kväll så lockar inte atmosfären längre. Tur då att det har uppstått lite nya alternativ. Som Spicy Bollywood och Leonardo’s.

Spicy Bollywood är en relativt nyetablerad indier med kanske Göteborgs charmigaste värdinna. Inredningen är kitschig men smakfull, och trots lokalens litenhet kan man välja tema beroende på hur man vill sitta.
Krognamnet är en filmisk blinkning till den inhemska filmindustrin, och från storbilderna flimrar det ena dans- och sångnumret förbi efter det andra. Utbudet av mat känns lite mer spännande än vanligt, även om klassiker som Rogan Josh och Vindaloo känns igen, finns här specialiteter som vi normalt inte hittar i menyerna. Olika sorters bröd och snacks verkar till belåtenhet för den indiska familjen som råkar vara på visit från London just när vi var på besök.
Utbudet av veganrätter ser bra ut, och sedan sist har man även fått alkoholrättigheter. Priserna varierar mellan ca 90-149 kr för en huvudrätt.
Spicy Bollywood // Kobbarnas Väg 1 // Lunchtid – 22

Leonardo’s är en gemytlig tapasrestaurang som hämtar inspiration från hela medelhavsregionen. Således kan du välja mellan såväl grekiska, italienska, franska och spanska tapaspaket som varierar mellan 245 och 310 kr.
En fredag som den här märker man att det nog är stenugnen som lockar mest, för ut ur köket kommer den ena pizzan efter den andra. Varje söndag 14 till 21 erbjuder man söndagsmiddag, och klockan 20 blir det dessutom Quiz.
Leonardo’s Tapas & Lounge // Redbergsvägen 9 // Stänger: Ganska sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...