Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jack, Daniel, Denims & I: Kollektionsfest för Gooseberry Lay på torsdag

2012-03-05 av ozelot

Marcus Brodendal grundade klädmärket Gooseberry & Lay som är medskyldiga till att göteborska män fortsatt kommer se ut som om de kom rakt ur en stridsscen från amerikanska inbördeskriget alternativt en brödkö hämtad från depressionens Boston. Varför det, undrade vi.

Kan du berätta lite mer om Gooseberry Lay? Vart kommer namnet från och vad gör ni för kläder?
– Vi gör Amerikanska Workwear-plagg på ett ekologiskt sätt. ”Gooseberry Lay” är gammalt gangsterslang som beskrev det småaktiga brottet att stjäla tvätt från klädstreck.

Jag förstår att ni inspirerats lite av genuin amerikansk rallar- och arbetartradition då, men då kan det ju inte vara hur dyrt som helst om inga arbetare kan köpa det? Vilka är er målgrupp?
– Du är ju helt rätt på vår prissättningsprincip. Förr i tiden tog man betalt för plagg. Inte varumärken. Det gör inte heller vi. Därför håller vi en rimlig prisnivå som rör sig mellan 799 – 1199 riksdaler för våra skjortor.
– Våra kunder är herrar, grabbar och brudar (vi gör dock bara herrkläder) som hellre köper ett bra rejält plagg som håller än två billigare.

Finns ju massa företag med lite så där västkusk stryktålig ”jeansprofil”. Utmärker ni er där eller sållar er till leden hungrande daglönare utanför Acne och Nudie?
– Vi är ett ”denimvarumärke” som inte gör jeans. Inte än i alla fall. Vi inser att ”alla” gör jeans idag – dessutom är vi i Sverige riktigt duktiga på jeans med långt många fler etiketter än de du nämnde.
Så vi försöker fokusera på överdelar – det man vill matcha sina favojeans till, helt enkelt.

Om man skulle skulle klä sig i era kläder från topp till tå, vilken musiksmak tror ni folk skulle tro man hade då? På vilken klubb hittar man sina kompisar
– Bottleneck Blues och Blue Grass! Förhoppningsvis. På Woody West smälter man nog in ganska bra.

Jag läste att Jack Daniels skulle vara med på festen på Blue Jeans. Hur lärde ni känna honom, och hur är han att hänga med en festkväll som denna?
– Mja han e go! Lite som oss Göteborgare. Jack har hängt med oss ett bra tag nu och ställer alltid upp när vi ställer till med kalas. Han håller rätt bra i början av kvällen men sedan kanske det är dags att gå vidare till ett annat ställe!

Gooseberry Lay har fest på Blue jeans Company
Torsdag 8 mars 19-22 // Fri entré // Dj: Jack Daniels

En kommentar på Jack, Daniel, Denims & I: Kollektionsfest för Gooseberry Lay på torsdag

  1. benjamin

    en del japanska jeansbolag blev ju stämda av levis för att ha haft loggor där djur (grisar etc) drar två vagnar åt olika håll, med ett par jeans emellan. här har de bin, undrar om de vet om att det kan vara riskabelt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...