Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Internationella kvinnodagen 8 mars

2012-03-08 av ozelot

Oavsett rimlighet i det faktum att åtminstone en stor andel av jordens befolkning befinner sig i ett sådant strukturellt underläge att ett kön har fått en egen dag som bara privilegierade medelklassmänniskor har tid att uppmärksamma, så är den här. Internationella kvinnodagen.

Det finns en rad manifestationer runt omkring i stan som vill uppmärksamma detta faktum.
Några av de mer handfasta utan sekteristiska brösttoner är:

Nätverksträff Kvinnor som leder. ”Genus och idrott”: Tillsammans med VSIF/SISU har Idrotts- och föreningsförvaltningen startat ett nätverk för kvinnor som är ledare inom idrotts­rörelsen för att inspirera fler att engagera sig.
Tid: klockan 18.00 – 20.30 på Idrottshögskolan, Skånegatan.
– Jättebra initiativ, mer sånt.

Fi demonstrerar.
”Årets tema är Hållbar utveckling kräver jämställdhet.”
Samling klockan 11.45 på Gustav Adolf torg; Avgån­g mot Götaplatsen klockan 12.00.
– Hållbar utveckling är ju bra. Skulle möjligen efterlysa ett förtydligande av parollen.

Lärarförbundet konferens
: Temat jämställda arbetsplatser.
Stockholms polismästare Carin Götblad föreläser och hon borde ju ha ett och annat att säga.
17.00 på Burgårdens konferenscenter, Skånegatan
– Coolt.

”Livspusslet och jämställdheten”
: Är pappadeltid en möjlig lösning? Föreläsning med Jörgen Larsson. Arrangör: Män för Jämställdhet och Nätverket mot Trafficking.
Klockan 18.30 och 20 på Kulturhuset Kåken.
– Jag tycker definitivt att pappadeltid och lagstiftning om delad föräldraledighet (50/50) är en dellösning. Driv igenom!

Ladyfest: Fest på Nefertiti mellan klockan 19:00 till 02:00
På programmet: powerkör med Slynkören, gubbqueerrock med Frida Selander och den steppande och elorge­lspelande multiartisten Emma Augustsson.
– Av erfarenhet vet jag att de här festerna i takt med stigande alkoholkonsumtion förvandlas till de vanliga boy-meets-girl sammankomsterna. Men why not?

I övrigt blir jag rätt provocerad av postern till S-kvinnornas egen manifestation på Stenhammarsalen. Kunde man inte valt en annan bildillustration än ytterligare en underskön ung kvinna med rådjursögon och perfekt målade läppar? Jag menar, med tanke på sammanhanget? Kunde ju lika gärna varit en reklambroschyr för Kicks.

Kommentarer på Internationella kvinnodagen 8 mars

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...