Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Pinchos! Ny tapasrestaurang öppnar i Basements lokaler

2012-03-08 av ozelot

Det var inte längesedan gamla Michelinkrogen Basement klappade igen. Men i de gamla lokalerna på Götabergsgatan byggs det för fullt. Mitt i byggdammet står krögaren Fredrik Mattson, ägaren till nya tapasrestaurangen Pinchos som väntas slå upp dörrarna i April.

Ni öppnar i Restaurang Basements lokaler som nyligen lade ned verksamheten. Skapar det en viss press på er månne?
– Nej vi kommer inte att fortsätta med fine diningkoncept.

Var kommer potentiella felgångare mötas av hos er?
– De kommer mötas av ett trevlig och nytänkande krogkoncept.

Vad kommer ni ha för prisnivå?
– Vi kommer att vara ett väldigt prisvärt alternativ. Tapasrätter från 29 kr..

Är tanken att det skall vara som en kvarterskrog, där man kan sitta länge med en öl eller så, eller tänker ni lite mer finsmakarkoncept?

– Mer åt kvarterskrog där man skall trivas och umgås – inget finsmakar koncept men hög kvalitet på maten.

Ni skall alltså servera tapas. Tycker ni ärligt talat att Göteborg behöver ännu en tapasrestaurang?
– Jag startade Manana 2003 som blev en succé. Därför tror jag på smårätter men från alla hörn av världen inte bara spanska tapas.

Vad är det för speciellt med lite skinkbitar på ett fat liksom? Och Pinxos? Mackor liksom..
– Det är grymt gott till exempel..
– Pinchos betyder ”på spett”. I baren kommer vi att ha en hel disk full med mat på just spett som gästerna kan plocka själva ifrån.

Vad är det som lockar med det iberiska köket och som gör det till ett lyckat kommersiellt koncept?
– Vi inspireras av många olika matkulturer varav en rätt kanske är hämtad från det iberiska köket

Vad har ni för krögarbakgrund?
– Jag startade som sagt Manana och har drivit Bygelhof i Sälen samt Smögenbaden på Smögen m.m.

Hur stor restaurang är det frågan om?
– Vi kommer att kunna sitta ca 120 pers. Vi kommer att vara ca sju pers i driften från köksmästare till diskplock.

Ni lär ha en app som man skall kunna bestämma vad man vill äta. Har ni hämtat inspiration till den idén?
– Jag kom på idén före sommaren. Det är vad jag vet den enda i sitt slag. Vi startade Restaurang Viento på Smögen i somras där vi testade konceptet och ja, de flesta beställde via appen.

Tror ni själva att ni skulle boka via en app? Blir det inte för mycket appar och sånt i mobilen nu när alla skall ha egna appar?
– Absolut. Det är praktiskt. Men vill du inte beställa på det sättet så löser vi det ändå. Jag tror i alla fall appar är här för att stanna!

När öppnar ni?
– I början av April

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...