Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

In och ut i dörrar i femdebatten: Buskisförslag från socialdemokraterna läckt till media

2012-03-13 av ozelot

På onsdag sammanträder kommunstyrelsen om bland annat femtillståndet på Göteborgs krogar. Igår läckte uppgifter ut att socialdemokraterna backar ytterligare i frågan och begär bordläggning. GT publicerade idag ytterligare en besynnerlig uppgift: Att ledande socialdemokrater på fullt allvar diskuterade en märklig kompromiss: Öppet till 03 på vintern – 05 på sommarhalvåret.

Hur mycket allvar som ligger bakom dessa uppgifter är oklart. Det är inte fel att förbehållslöst diskutera förslag direkt ur partyhatten i en kommunstyrelse – hur fantasieggande de än kan te sig.
För nog vankas det roliga timmen för politiska skämttecknare på landets ledar- och nöjessidor om förslaget skulle bli verklighet.

Och varför förresten inte vända på det?
Öppet till fem på vintern är ju bättre i så fall. På sommaren flyttar vi efterfesten utomhus till Hagaparken och Sjöbergen, polisen är inbjuden om de är vakna.

Nu tycker jag ändå inte att man skall dra för stora växlar på detta förslag. Med tanke på andra surrealistiska utspel höjer inte detta på ögonbrynen märkbart.
De socialdemokrater som drivit frågan aktivast – Dario Espiga är ett av namnen – har varit pressade mot väggen och slåss nu för sitt politiska förtroendekapital.
I ett praktgräl för öppna ridåer där SSU först har ställt sig på tvären, förre ordförande Göran Johansson gick ut i ett försåtligt alexanderhugg i press och även t.om. Anneli Hulthén något senkommet förstått varthän det barkade – kanske detta är en tidningskonstruktion som fått för stora proportioner.

Den intressanta frågan som jag ser det är inte huruvida vi kommer få femtillstånd halva året – det kommer aldrig bli politiskt flygfärdigt – eller ens att man kan diskutera ett förslag bland andra även om det låter tossigt. Frågan är varför vi ens får veta det.

Är det någon inom partiet som genom dessa taktiska läckor (och ja, det trillar in en och annan anonym kommentar med Göteborgs kommun som ISP..) nu vill misskreditera sina politiska motståndare i frågan?
Eller försöker man istället lindra fallet genom att tvärtom sprida ut dimridåer?
Fan vet. Men kommunalpolitiken har aldrig varit mer nöjesbetonad.

Skicka gärna era läckor till info@goteborgnonstop.se

En sammanfattning av hela debatten här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...