Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Roligt på Konsthallen

2012-03-14 av ozelot

Konsthallen har en hel del exter för sig. Själva utställningsrummet har genomgått en brutal omtolkning medelst tejpkonst, feministisk avklädning av kontextuella kostymer och landsbygdsaktivism. Stafettpinnen tas sedan över av Anastasia Ax och Lars Stiltberg som låter resultatet bilda fundament för en ny utställning.

FOR FUN = Galen i tejp!

Lördag 17/3 kl 13–15
Kom och frossa i tejp tillsammans med tejpgurun och konstnären Johnny Boy Eriksson!
Från 4 år och uppåt.

Utopia
Onsdag 21/3 kl 17–20
Filmvisning, föredrag och workshops med den ideella föreningen Utopia som arbetar för ett samhälle där kulturen skall vara tillgänglig för alla, oavsett kön, ålder, sexuell läggning eller funktion.

Avslutning
Söndag 25/3 kl 14–16
Vi firar av projektet med hemliga gäster och utsökt tilltugg från Kungliga Container-akademin.

ANASTASIA AX
KAθAPΣIΣ (katarsis)
27–28 mars
Under två veckor har KONST+AKTIVISM omvandlat Göteborgs Konsthalls utställnings-rum med tejpinstallationer, träkonstruktioner, tygfragment med mera. Allt detta tas över av Anastasia Ax och Lars Siltberg som låter de kreativa resultaten bli grundkonstruktionen i en helt ny installation och performance.

Nu söker man 16 personer som vill medverka den 28 mars då en större performance kommer att hållas. Medtag oömma svarta kläder!

Anmälan till: stina.edblom@kultur.goteborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...