Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

First Love och andra förövare

2012-04-04 av ozelot

Jag höll vår kärlek i mina armar medan den blödde till döds. Lade en kudde varsamt över dess huvud, stålsatte mig medan den sprattlade och satt sedan vid dess sida tills jag var säker på att den inte andades.
Det är past tense, tidigt nittiotal, och jag har inte en enda bild kvar av dig, de skövlades av en svartsjuk flickvän som till och med förgrep sig på källarförrådet för att göra sig av med de sista spåren.

Fast jag minns en bild ändå, det som jag tagit själv med systemkamera i nyväckt intresse för fotografi, och framkallat själv i källaren i Huset som jag gjort till mörkrum. En gång satt du och jag där, radion stod på från den gamla familjestereon, och där och då hörde vi ”Smells like teen spirit” för första gången.
Det var första gången för oss båda.

På den tiden gick man till Kompaniet och Magasinet. Vi var ännu oförstörda och hade inte fattat att man inte behövde vara nervös, som nu när man nästan gjort allt nästan en gång.

En gång var det en dansk tjej på ett jobb jag hade som frågade om jag hade lust att ta en öl. Jag hade bara ögon för dig, och hade inte en tanke på att hon kanske förväntade sig något annat, att jag kanske borde ha informerat henne om att jag hade en flickvän.
Jag bjöd in båda två, och det tog naturligtvis hus i helvete.
De morrade åt varandra som två rivaliserande lejoninnor över bordet. Jag fattade ingenting.

Det var på Plankan, vid Vasaplatsen, där Smaka nu ligger.
Det hade en dansk ägare, och hade två våningar med målad stuckatur på övervåningen. Och en fin uteservering.
Vi drack hof och en lille en ett bra tag och till sist var ni bästa väninnor som konspirerade mot mig, viskade och fnittrade.

Jag kommer ihåg första gången jag fick det att gå för dig.
Vi hade varit på Gyllne Prag och käkat panerad ost och låg i ditt flickrum på Husargatan. Det var fullt med morrisseyplattor och hade en riktigt risig stereo.
En av dem snurrade, jag hittade rätt rytm och du sjöng med.
Past tense.

Den där bilden jag minns var tagen på er balkong och du hade min stora grå tröja på dig och tittade rakt in i kameran. Jag tyckte du var det sötaste jag någonsin sett.
Vi åkte aldrig på någon resa ihop, fastän vi pratade om det så många gånger. När du väl reste var det ensam, och när du kom hem hade du träffat en annan kille.

Jag gjorde allt jag kunde för att du skulle ändra dig, och till sist gjorde du det. Då hade jag precis börjat tappa intresset. Det var många salta tårar där som föll men när de torkade åkte du till Italien och kom aldrig tillbaka.

Jag undrar var du gör nu för tiden? Hur du ser ut. Om du ändrat dig, och skaffat barn.
Det enda jag är rätt säker på är att du inte har glömt mig.
Det var första gången för oss båda.

Undrar om jag inte skall gå ned till Gyllene Prag?

Gyllene Prag
Tjeckiska specialiteter
Sveagatan 25

Kommentarer på First Love och andra förövare

 1. Mathilda

  Slam dunk, Marcus med c.

 2. /s.

  Jag kysste min första stora kärlek första gången på väg hem från Gyllene Prag. Äntligen!
  Man undrar ju vad de har i paneringen?

 3. Herregud vad fint, återupptäcker massa barndomsminnen från gyllene prag

 4. Tycker så himlahimla mycket om den här sidan. Det är så raktinihjärtat-ärligt och smärtsamt och fullt med glädje och minnen och saker man glömt kommer tillbaka igen och gud vad man känner igen sig i allt allt allt. Och det man inte känner igen sig i, det kan man föreställa sig så bra att det blir verkligt.

  Tack.

  • Tack Linnéa, sådana kommentarer gör det alltid lite roligare att sträva på 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...