Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

VD för Park Lane i öppet brev till Dario Espiga: Träffa oss!

2012-04-14 av ozelot

Nyligen bestämde sig Socialdemokraterna i Göteborg för en ”kompromiss” i frågan om krogarnas öppettider. Krogarna får ha öppet till fem, men bara på lördagar. Logiken är solklar enligt Dario Espiga.
”För att man blir mer berusad på fredagar”. Stödpartierna MP och V väntas bifalla när beslut tas 25 April i kommunfullmäktige. Göteborgsandan har nått ett nytt lågvattenmärke.

Magnus Albrektsson
är VD för Park Lane och har arbetat inom branschen i 25 år. Han kan hålla sig för skratt. Så här skriver han i ett öppet brev till Dario:

”Du Dario skriver på de rödgrönas hemsida att After Work ställer till det på fredagar.
– Men hallå, vi 05-krogar jobbar inte med After Work!

Park Lane driver Cabaret Lorensberg vid denna tid, Trädgårn har hundratals kända liveband, Nefertiti kör vis- och jazzkvällar, Sticky Fingers har rock och pop, Parken stand-up-underhållning, Yaki-Da serverar 3-rätters middag osv.

Dessa viktiga och bra nöjesarrangemang har varit möjliga, som en direkt följd av att vi haft 05-tider i Göteborg. Alla dessa kvällar har genomförts just för att få en bred och blandad målgrupp runt Avenyn, kort sagt: något för alla!

Men med denna nya ”kompromiss” så kommer även 05-krogar få börja med After Work.
– Ren skit om du frågar mig och knappast speciellt bra för staden, en mindre för folkhälsan.

För om du Dario menar att människor dricker sig för fulla under dessa After Work-timmar på fredagar, ja då har ju uppenbart Tillstånd och Polisen totalt misslycktas med sin uppgift på dessa restauranger. Mig veterligen (jag har varit i branschen i 25 år) så genomförs inga tillsyner mellan 17-21 en fredag i Göteborg.

Hur kan ni bara komma på tanken att straffa gäster och krögare mellan 03-05, för något som ni påstår sker mellan 17-21 ..dessutom på en helt annan krog?

Vidare skriver du i Socialdemokraternas förslag att man skall höja till minst en (1) kontroll per månad för just alla 05-krogar
– Men hallå, vem får du din verklighetsbild och information från? Vi har ju besök i princip varje helg och de jagas oftast i det tomma!
Sist (i förra veckan) var det ett påpekande från polisen om att ett dörrlås var trasigt på en toalett. Men märkligt nog så har samma myndighet haft som förslag att vi inte ens skall ha toalettdörrar ..av någon slags säkerhetsrisk ifall det händer något?
Allt beror på vilken polisman man råkar pratar med den aktuella kvällen.

Men du Dario, du lutar dig på att en del i ”kompromissen” är att just 05-krogar skall ha fler kontroller. Det är helt okej med kontroller för oss.
Men själva incitamentet borde ju då vara att du anser att det behövs – OCH DET VILL VI NU HA SVAR PÅ VARFÖR!
Vad har vi 05-krogar gjort för fel, berätta det för oss Dario, så vi i så fall kan bli bättre.
Jag känner ingen 05-krögare som ens har träffat dig, trots att du driver frågan hårdast.

Vi kallar nu till ett möte med dig Dario.
Du är en folkvald politiker och bör ställa upp på ett sådant för dina medborgare i staden. En av de frågor du kommer få, är just vad 05-krogar inte skött eller inte klarar av, varför du anser det som en del i din ”kompromiss” av vi skall ha fler kontroller på just 05-krogar?
Vi har inget emot kontroller, myndigheter kan gärna få komma fyra gånger per kväll om de så önskar, vi kan bjuda på kaffe varje gång.
Det blir trevligt.

Men vi vill veta vad du anser i frågan Dario, vad du lutar dina beslut på. Vi vill inte se dina ord och påståenden gentemot oss krögare fler gånger i media.
Berätta direkt för oss istället!

När ses vi Dario? Bestäm ett datum, vi kan komma 5 personer eller 300, du väljer själv vad du anser bäst (vi ordnar lokalen om du väljer 300 personer).
Jag och mina kollegor vill inte läsa i media hur du, mellan raderna, påstå att vi jobbar fel och oseriöst.

Det är inte okej längre, vi sliter nämligen som djur för vår verksamhet, för vår personal, för våra gäster och framförallt för staden Göteborg!”

Magnus Albrektson
Cabaret Lorensberg /
Park Lane Restaurang AB

Lite kuriosa:Jag har nu fått en lista med alla anmälda misshandelsfall i Göteborg av några vänner inom polisen.
Det du Dario i din ”kompromiss” påstår, har jag väldigt svårt att få ihop enligt listan, men det kan vi visa och berätta mer om på mötet.

Mer om debatten här

 

Dario ger svar på tal:

Hej,

Jag tackar för inbjudan till ett möte. Men då jag väl känner till de argument för femtider som har framförts i debatten avböjer jag. Vi har lyssnat på och tagit intryck av de synpunkter både för och emot femtider som uttryckts från olika håll, och har nu vägt samman detta i ett förslag som vår fullmäktigegrupp ställt sig bakom och är nöjd med. Beredningen av frågan är med detta för min del avslutad.

Bästa hälsningar,

Dario Espiga

Kommentarer på VD för Park Lane i öppet brev till Dario Espiga: Träffa oss!

 1. Thomas Jonsson

  ”Men hallå”. I rest my case.

 2. Mats F

  Espiga är ju helt ute och cyklar, han och hela Socialdemokratin har rört till det rejält nu. Jag kommer ALDRIG MER rösta på dem!

  • Mats

   Jag HAR aldrig röstat på dem!!!

 3. danne

  Skärpning. polisen borde börja jobba mer på nätterna, krogen gör ett jättejobb för staden. tack för ordet

 4. Robert Lundberg

  Jag tycker det här är jättebra och en breddning av Göteborgs nattliv. På fredagar kan vi tumla runt på svartklubbar och på lördagarna på de seriösa haken. Känns bra i landet minimjölk med valfrihet. Minns, nåja, minns någorlunda i alla fall, hur det var på Draupner, Banana Boat, XL, Garage med flera ställen. Riktigt sköna klubbar. Har jag för mig…säkert trygga också.

 5. Carl

  Detta är ett av många skäl till att jag inte röstar på sossarna. Partiet har sedan långt för min tid sysslat med svågerpolitik och inkvotering av diverse tomtar. Men visst, gillar man förmynderi och bidragsförsörjning av alla som inte vill arbeta så är S ett parti att rösta på.

 6. Felix Lundberg

  Förbjud After Work – Problem solved.

 7. Cilla

  Jag skäms för denna stad, Göran Johansson var speciell, visst. Men han körde på rätt fram i alla fall. Dessa typer korsar hejvilt och oftast rätt ner i diket, som just nu! Fy Dario Espiga och Annelie Hulthen.

 8. walle appasi

  Magnus Albrektsson är en av dem seriösaste i branchen och det han säger är helt rätt..
  jag litar blint på honom !!

 9. L.A

  Dario Espiga sitter väl med i polisstyrelsen, inte konstigt att han inte riktigt hittar ut ur detta pinsamma stackarn.
  Eller på ren svenska: Pissdåligt av Sossarna!!!!!!!!!!

 10. W.

  Det är helt omöjligt att ta Espiga på allvar längre. Att utspelen kommer allt tätare nu tyder på att mannen är desperat och har satt prestige i att ”vinna” den här frågan – om man nu kan tala om vinst när man gör X antal ungdomar arbetslösa och minskar intäkterna för skattebetalande rörelser. Det enda rätta vore att han entledigas från sin tjänst asap. I hans ställe borde det sitta någon med kunskap om branschen, och som dessutom kan göra skillnad på personlig och officiell agenda. Då får också Espiga all den tid han behöver för att på heltid sitta och studera pamfletter från nykterhetsrörelsen.

 11. RITVA

  JAG TROR ALDRIG ESPIGA KOMMER STÄLLA UPP PÅ ETT MÖTE – SOSSARNA ÄR FÖR FEGA OCH DÅLIGA.

 12. Staffan

  Helt rätt svarat! Tankarna om After Work-hotet är löjliga.

 13. Silversurfaren

  Politikerna är inte kloka, dessutom sitter det i knät på polisledning. Vakna upp medborgare, att stänga frdag men ha öppet lördag tyder ju på att mannen fortfarande lever kvar bland modellera och fingerfärg. Rena rama leksolenivån på sossarna.

 14. Marcel

  På vintern skall det vara öppet till 5 och på sommaren kl 6..

 15. M Sandberg

  Dario Espiga vet inget om krogar, han har aldrig varit ute efter 02. Sen att 300-400 personer (unga) drabbas skiter han högaktningsfullt. Men det är ju bra att veta, att sossar inte bryr sig om de ungas arbetstillfällen här i Göteborg. Det kommer straffa sig i valet 2014 – det kommer igen helt garanterat!

 16. Balotelli

  Kompromiss betyder väl att man möts nånstans mittemellan, i detta fallet borde det rimligtvis bli kl 4.
  Som det (ev) ska bli nu, 3 på fredag och 5 på lördagar gör allt bara pinsamt!
  Heja sossarna…NOOOT!

 17. daniella

  Jag förstår inte alls darios argument och undrar verkligen vilken fakta han baserar saker och ting på? Jag har jobbat på krogen i 10 år både på avenyn och runt om i mindre städer kring göteborg. Inte bara är jag bartender och servitris till yrket utan har jobbat i 2 1/2 år som dörr vakt och har under min verksamma tid i dörren aldrig haft några större problem eller incidenter. vid ett tillfälle har jag behövt kontakta myndigheter i detta fall ambulans då en äldre kvinna ramlade och bröt armen. kanske ska jag också tillägga att de ställen jag främst jobbat dörr på har varit pubar med mycket afterwork. Jag tycker dom ska jobba ett halvår på krogen innan dom uttalar sig om saker dom inte tycks ha någon som helst inblick i. Kom och jobba med mig vet ja! Vi är många som står bakom albrektson mfl i den här kampen.

 18. jalle

  jag tycker de e rätt trist att man skall dra in 5 tillstånden i stan de skall jag inte sticka under stolen med.
  men de kanske inte hade varit fel, för de hade blivit betydligt mer konkurans bland krogarna längs aveny, park lane hade aldrig kunnat fylla sin 70 tals skitiga finnlands båt om de bara hade haft öppet till 3 då hade de varit tvugna att skaffa bättre djs lägre entre mer personal i barerna så att de hade kunnat konkurera med servic med och inte bara en öppetid vilket de är för de flesta 5 krogarna, de får fulla hus av en enda anledning och de e att de har öppet till 5.
  om man hade gjort ett generelt 4 tillstånd på hela avenyn med omnejd så hade de blivit konkurans om gästerna och man hade varit tvugna att göra det med kvallite då hade nog krogarna sett lite annorlunda ut än idag
  jag tror att göteborgs uteliv hade höjt sin kvallite genom att strypa tillstånden för 5 krogarna och öka tillstånden på vissa andra så hade kvalliten på krogen fått abgöra vilka krogar som har gäster, för de är nog de Magnus i slutändan e mest rädd för, för han vet att park lane inte håller för att konkurera med resten av krogarna längs avenyn i kvallite.
  så stäng gärna tidigare de hade vi gäster känat stort på i slutändan, tror jag

 19. JBH

  Fint att Dario Espiga med sitt svar ändå så tydligt visar att det här inte är en fråga om hur förhållandena ser ut i verkligheten utan att detta endast är en principsak från hans sida. Han har bestämt sig och då ska inte andra få komma och besvära med fakta. Espiga är en sorglig ursäkt till politiker. I en fungerande demokrati är han arbetslös efter nästa val.

 20. David Alesö

  Öppna ögonen och känn på läget. Framför allt, ta av dig nattmössan Dario .. Med ej så vänliga hälsningar.// laglydig och arg bartender.

 21. henrik axelsson

  jag vill låta djävulen ta er istället för att vakta er, era djävla utemänniskor. uppe till fem på morgonen med rusdrycker i blodet. var en gång på en nattklubb och då stod de någon och gjorde höftrörelser vid sitt bord medans hon hällde upp champagne till sina gäster. tror ni jag vill vara med i en sån värld? djävla hedningar och syndare, jag skiter i er nu, ni får ta guds straff och vrede. jag stannar nog hemma.

 22. henrik axelsson

  äsch jag ångrar mig, det är ju kul att va ute. var precis ute i området här. det var någon som ville starta en pub i mitt bostadsområde, men nu ligger det ju en djävla akupunktursalong där istället som ingen knappt går till.

 23. ANDERS

  Jag har så länge jag var myndig, och det är många år, röstat på soss.
  Nu är det slut med den saken !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...