Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Fritt att tjuvåka i en vecka

2012-04-25 av ozelot

Den video som förra veckan visade en ung kvinna som med tvångsmedel kvarhölls av Västtrafiks kontrollanter har fått konsekvenser. Folkstormen ledde till att Västtrafiks VD Lars Backström kritiserade kontrollanternas agerande i Västnytt. I protest mot uttalandet vägrade de under gårdagen att utfärda tilläggsavgifter. Nu meddelar företaget att samtliga biljettkontrollanter tas ur tjänst med full lön t.om 1:e maj.

Den främsta anledningen till åtgärden sägs vara hotbilden. Videon har utlöst stor animositet på sociala medier och många kontrollanter känner att det finns en hotbild. Samtidigt känner de sig svikna av sin VD, och menar att han vänder kappan efter vinden.
Under de närmaste dagarna kommer Västtrafik förtydliga informationen gentemot resenärerna beträffande kontrollanternas befogenheter.

Ingenting tyder egentligen på att kontrollanterna i den omdiskuterade videon gjort något formellt fel, vad Göteborg nonstop erfar. Men tjuvåkare torde i alla fall kunna pusta ut under en veckas tid.

Mer i dagens GP

Kommentarer på Fritt att tjuvåka i en vecka

 1. karl

  Inget fel förutom visad omänsklighet och brist på empati då 😉

 2. G

  ”Fritt att tjuvåka i en vecka”
  Hur mycket man än kan tycka illa om biljettkontrollanternas uppträdanden i vissa fall så bör man inte uppmuntra till tjuvåkning.
  Man ska betala om man åker med kollektivtrafiken på samma sätt som att man inte snattar på ICA.

  Kommer ni skriva ”fritt att snatta i en vecka” om Åhléns säkerhetsvakter strejkar?

 3. F

  G, det är inte relevant att jämför stöld av en fysisk produkt med att inte betala för en tjänst.

  Tex. Om jag stjäl ett äpple på ICA är det borta. För att din jämförelse ska funka måste ett obegränsat antal personer kunna stjäla SAMMA äpple på ICA.

 4. G

  F: Ok, du har helt rätt.

  Byt ut mot att gå på Liseberg istället.
  Eller att åka flygplan.

  Eller kan du komma på något bättre att jämföra med?

  Att Västtrafik har utgifter som vi som åker med dem ska betala för är väl rätt självklart.

 5. Per

  Det var inte en eftertankt kommentar dedar du.

  Nu bor inte jag I Sverige och besoker varken ICA eller aker kollektiv traffik MEN,

  For att Ica skall fa in pengar maste dom forse sig med vakter sa att folk inte snor mat…

  for att kollektiv trafiken skall kunna rulla maste det finnas folk som betalar.. tror du att du hade kunnat ta buss/vagn/tag till jobbet om alla tjuvakte? tankte val det.

  Hursomhelst tycker jag att deras beteende ar grymt illa och jag haller tummarna for janett har!

  Ciao!

  • ozelot

   Grattis, du har vunnit pris som världens sämsta språkvårdare, alla kategorier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...