Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tio onödiga saker du kanske inte visste om Jonas Schwartz

2012-04-26 av

Titeln på Jonas Schwartz nya fullängdsalbum Six lär anspela på ett försök att skriva sig fri från sina egna tvångstankar. 9 noveller till låtar på skivan försöker fånga historien om en ung man som är ibland cynisk, ibland ångerfull och ömhetstörstande och som ibland kanske är Jonas själv. Vi vet inte riktigt. Det finns mycket saker vi inte vet om Jonas Schwartz. Till exempel det här:


Har du körkort?

– Nej tyvärr. Jag övningskörde några gånger i 17-18 års åldern med automat och skulle avancera till vanlig växellåda. Startade med 3:an i, fick inte igång den, klev ur och har aldrig satt mig bakom ratten sedan dess. Kan ångra detta idag.

Du lär tydligen ha varit rätt bra på fotboll? Vad var din position, och vad var dina spetsegenskaper? Vill du vara med i ett nystartat korplag?

– Innermittfältare i grunden men blev allt som oftast utflyttad på vänsterkanten på grund min giftiga vänsterfot* (*spetsegenskap).
– Var fruktad som ”Giganten på kanten” under några fina ungdomsår. Angående korpspel har jag fått den frågan några gånger och säger alltid ja men är aldrig tillgänglig när väl det är dags.

Du är omtalad för din jeansjacka. Vilket var ditt första favoritplagg som du minns som barn?
– Minns att jag bar blöja ovanligt långt upp i åren. Vissa barn är tydligen sådana att de inte vill lämna ifrån sig sin avföring av någon anledning.

Vilken var den första låt du lärde dig spela på gitarren?

-Något Metallica-riff lär lätt ha varit det första jag lärde mig! Det hela tilldrog sig på fritidsgården Bubblan i Billdal.

Vilket är ditt favoritackord på gitarren? Vilken är den bästa låten i världen som går i denna tonart?
– C är ju en ofrånkomlig klassiker. Vet faktiskt inte då hälften av alla låtar i världen nog går i den tonarten.

Jag bodde också i Skintebo ett tag, brukade snatta i Skinteboden efter skolan. Har du snattat nåt nån gång?
– Asså jag är uppvuxen på Klyfteråsen, men snattade dessvärre aldrig. När man tittar i backspegeln så var jag ingen direkt cooling som ung. En liten guldlock som hade svårt att bli tagen på allvar.

Får man mycket tjejer genom att stå på scen?

– Så kanske det är men det är inget jag märker av. Jag dricker mest upp mina öl, tar en Big Mac, ramlar hem och spyr i badkaret morgonen efter.

Vad tjänar man på en konsert? Vad skulle stå på din dröm-rider?

– Vi har faktiskt spelat mest gratis hittills och ligger en hel del back men hoppas på ändring där!
– En buffé av något slag, öl samt applåder och bekräftelse från alla under hela kvällen.

Vad tycker du saknas på Göteborg klubb- och nöjesscen? Vart brukar du gå själv, förutom alla Nöjesguidenevent
– Haha. Ett Debaser kanske hade vart nåt, ett bra konsertställe..jag vet inte. Känns bra att pustervik öppnar igen. Nu för tiden hänger jag mycket på Publik.

Vad är din mest otippade okända talang. Och utöver det, något du är rätt dålig på (typ personhygien etc)

– Jag är bra på skådespelarnamn, filmer och årtal. Är dock dålig på att passa tider. Men det nämner jag aldrig i mitt cv.

Albumet Six hade release tisdag 24 april. Den finns att köpa på Bengans och andra skivbutiker värda namnet.

En releasekonsert sker fredag 4 maj på Sticky Fingers Top Floor. På scen står då även Painted Oceans samt Tigerbukten.

DJ: Magnificent Olle

Plats: Sticky Top-Floor Göteborg
Datum: Fredag 04 Maj
Ålder: 18 år
Tid: 22-04
Pris: 100kr + Garderob

// Ozelot

En pingback på Tio onödiga saker du kanske inte visste om Jonas Schwartz

  1. Pingback: JONAS SCHWARTZ | Pressframgångar! « Birds Will Sing For You Enterprises

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...