Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Noterat från Orgia

2012-05-04 av ozelot

Orgia var:

1: Coolt på något sätt.

2: En blond brud bad att jag skulle beställa två Stella till henne eftersom jag stod vid bardisken, vilket jag gjorde. När jag sedan sa när det var dags att betala och vad det kostade tittade hon på mig upp och ner, som hon aldrig hört något märkligare. Hell, jag betalar inte två sextiokronors flasköl till någon jag inte ens känner eller ens remotely VILL ligga med.

3: Någon jag normalt sett skulle betrakta som en ärketönt – tänk ung Carl Bildt – beställde öl till alla han kunde få syn på. Han skulle behöva ett sämre självförtroende tänkte jag, men det tycktes inte bekomma honom. Mycket riktigt lyckades han få med sig tre tjejer in i taxin (förvånansvärt snygga också, ingen tredjesortering) – och jag vet inte vilket kön jag skall fälla några kondoleanstårar över.

4: Skall notera mer sen. Nu blir det brunch på Joe Farellis

Orgia (Storgatan 47 vid BLVD>>Yaki-Da)
Ons-To-Sö 23 – 03 // Fre-Lö 23 – 05
Fri entré

Kommentarer på Noterat från Orgia

 1. Eric

  Förlåt en okunnig 29-åring, men vad är egentligen Orgia?

 2. Frifräsaren
 3. D Espiga

  Orgia är en liten minibar som ligger under Yaki-Da, det går in typ 30 gäster, sen behöver man skohon och vaselin för att kunna ta sig ut. Stället är snorcoolt och skulle man våga nischa det fullt ut genom att ställa in ett flipperspel (gärna Kiss eller klassiska Playboy), spela Lou Reeds ”Transformer”, Iggy Pops ”Lust for Life” och gamla Magnus Lindbergs platta ”Röda Läppar” ..och bara just dessa 3 plattor om och om igen, ja då skulle Orgia bli Europas coolaste bar. No snack om den saken! Dessutom stilpoäng för att hela taket är klätt i något glansigt, svart, fetisch-liknande lackmatrial. Men Orgia är ett skitnamn, det borde heta Järpens Wärdshus eller kanske Signalgröna Klubben.

  // Albrekt Magnusson

 4. Jens

  Kanske missar eventuell ironi, men är Orgia coolt någonstans verkligen? Jag tänker på det som ett vattenhål för 5-i-5-ragg och trodde det var gängse uppfattningen.

 5. Det är ett rätt festligt vattenhål för 5-i-5-ragg, man måste se det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...