Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kåken larmar: Kulturfestival i gamla fängelset

2012-05-05 av ozelot

Lördag 9 juni är det dags för årets upplaga av Kåken Larmar. Det finns nästan inte en enda konstart som ej ryms denna afton; bland annat blir det cirkusskola, hantverksmarknad, musik och Quizadillas – filmfrågesport med levande charader.

PROGRAM

Stora scenen (Tiderna är ungefärliga)
12.00 Trumpetaren på taket
12.15 Be The Bear (musik)
12.45 Ordvitsmästaren Anders Nielsen
13.15 Hans Appelqvist (musik)
14.00 Quizadillas (levande filmfrågesport)
14.45 Bellaroush (musik)
15.30 Massive (dans)
15.50 Johns Vatten (musik)
16.30 Franska Trion

Cirkusskolan

Pröva på att snurra tallrikar, jonglering, diabolo, balansering, gå på lina, rockringar. Det kanske även dyker upp någon överraskning.

12.00 Pass 1 (Innergården)
13.30 Pass 2 (Innergården)

Under ledning av Richardo

Miljö och hälsa
Hälsoteket erbjuder mätning av kroppssammansättning och provsmakning av hälsosmoothies.
Hälsoteket i Örgryte-Härlanda och Hälsoäventyret Tigern.
13.30 Må Bra-körens sångworkshop (Ateljen)

Sagoläsning
13.00 Sagor och sånger om Ludde och hans vänner (Sagorummet)
14.30 Sagor och sånger om Ludde och hans vänner (Sagorummet)

Biblioteket

12.00-17.00 Biblioteket är öppet
Försäljning av utgallrade böcker

Dessutom

12.00-17.00 Kom och måla och kladda med Öppna Förskolan (Uteplats)

12.00-17.00 Konst- och hantverksutställning (Uteplats)
Makramé, silversmide, textilier, läderarbete, gammalt porslin i nytappning, raku, akvareller, broscher & ringar.

12.00-17.00 Klädswopping (Uteplatsen)

Klädswopping innebär att du lämnar in ett eller flera plagg, som du sedan byter till lika många plagg som du lämnat in. Man byter kläder helt enkelt. Miljösmart, och billigt. Det enda du behöver göra är att ta med dig plagg du vill byta, dock med krav på att de är hela och rena. Max 6 plagg per person

12.00-12.30 Inlämning av kläder
12.30-13.00 Vi ställer i ordning kläderna
13.00-17.00 Byte av kläder

Kåken Larmar
Lördag 9 juni kl 12.00-17.00
Fri entré

Arrangörer: Kulturhuset Kåken och Fängelset

En pingback på Kåken larmar: Kulturfestival i gamla fängelset

  1. Pingback: Kåken larmar-a cultural festival this sathurday | Letters from Gothenburg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...