Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En röst i natten: Intervju med S

2012-06-02 av ozelot

Göteborg nonstop kände att det var hög tid att ta ett verkligt djupdyk i klubbdjungeln. Vi hade försökt få en intervju med duon bakom By Haart, löftena avlöste varandra med till sist kändes det som att få till en ormgrop med prinsessan Madeleine och hennes Chris. Istället träffade vi S, som vill inte framträda med sitt rätta namn med tanke på eventuella repressalier.

Ja du S, hur kom det sig att du började hänga på Erik och Irinas klubbar? Hur hamnade du i det träsket egentligen?
– Det började väl egentligen på en svartklubb i Gamlestan, det var något av Eriks tidiga event och det var väl egentligen en slags svartklubb. Det kostade kanske 560 spänn och det var massa punkare som drack folköl utanför. Jag var en av dem.
– Egentligen kom jag inte ens in på klubben, men jag smet in på något sätt. Någonstans där i vimlet såg jag Irina, hon och jag gick i en parallellklass på Schillerska.


Okej. Men då har du alltså varit med i innersta kretsen från första början?

– Nej faktiskt inte. Jag gick estetisk variant, vi brukade hänga för oss själva rätt mycket och fick ett eget gruppfoto i skolkatalogen, efter bambatanterna. Det tog i själva verket flera år innan jag vågade prata med Irina. Hon var så lång, och hade grejer på G redan då. Jag var ju fortfarande punkare.

Jo men S, det där är ju många år sedan. Hur har det utvecklat sig sedan dess?

– Jag fastnade ganska tidigt i By Haart-missbruket. Jag började läsa en blogg som de skapat, sedan blev jag hooked. Kände så väl igen mig, men jag vill inte lämna ut namnet. Man kan säga att jag och huvudpersonen har mycket gemensamt.
– Jag började i alla fall gå på alla av av Styrbord babords fester när By Haart tog över. Du vet hur det är, man blir fast. Börjar träffa likasinnade.
– Och rätt som det var stod man där, på Solo-fester, Kompassen, Nudie…
– Lyckan var ändå när jag började få inbjudan till Nöjesguidens vip-fester, och en gång fick jag till och med önska en låt.

Säger S som fortfarande inte vill framträda med namn med tanke på mamma, som hen vet läser Göteborg nonstop för att lära sig mer om vad hennes barn gör om nätterna.

Okej..men har du några andra favoritställen du brukar gå till annars?

– Ja självklart. Nu under våren gick jag mycket på Clooney´s. Och nu i sommar blir det Slottskogen och Villa Belparc, lyser hen upp men vänder samtidigt bort ansiktet för att inte dra åt sig uppmärkamheten från vimmelfotografernas.
– Och jag går faktiskt inte bara på Eriks och Irinas fester förkunnar hen stolt. I förra veckan gick jag till Pupill, på Andra långgatan. Lite wild an crazy var det faktikt..och ler i mjugg. Mer än så får vi inte ur hen, hur mycket vi än trugar.
– Några gånger var jag med i Nöjesguidens vimmelbilder. Då undrade ju klasskamraterna vad man egentligen höll på med. Men de har accepterat det nu.
Det blir som en hobby, säger hen och tar en klunk ur TT-flaskan.

Nu är det sommar, S. Vad skall du göra då? har du några bra tips?

– Först av allt skall jag slappna av och verkligen KÄNNA att jag har ledigt. Sedan blir det lite jobb, skall jobba i min storasysters klädaffär. Det blir skönt att tjäna lite extrapengar, säger S som redan har siktet på en Londonresa i Augusti.
– Men visst, säger S och skrattar. Jag kommer nog hänga en del på Villafesten på Belparc. Varje fredag och lördag under hela sommaren. Utom just under midsommar och under Way Out West.
– Det blir som en avvänjning, säger hen och ser orolig ut för en sekund. Men man måste ju göra annat också. Som till exempel gå på Way out West. Har ju just vinnit biljetter dit på en tävling på Djungeltrumman..
– Det blir spännande, annars hade man väl varit volontär eller något säger hen och ansiktet förvrids.

S börjar bli otålig. Kläderna skall utprovas inför kvällens festligheter, vännerna skall komma på besök och det börjar bli dags att ta itu med städningen i den lilla Masthugget-ettan som föräldrarna hjälpt till att köpa. Sedan blir det fart och fläkt för hela slanten. Åtminstone fram till söndag, för då börjar allvaret.

Göteborg nonstop tar farväl av S som vant grenslar mormorscykeln och trycker in Skull Candy-hörlurarna i öronen. Det tar inte mer än en minut innan det ringer i iphonen ser vi, samtidigt som S försvinner bakom kröken.

Villan Lördag
Villa Belparc, Slottsskogen
Live: Kristian Anttila & Bye Bye Bicycle
Lördag 4:e augusti
Djs: Daniel Rehn (Skoldisko mfl) // Småbiran
Öppet: 20.00 – 03.00 Entré: 120 kr Ålder: 20 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...