Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En bisyssla: Förrymd bisvärm på bi-l i centrala stan.

2012-06-19 av ozelot

När Viktor Byhr promenerade på Erik Dahlbergsgatan i centrala Göteborg under söndagen möttes han av märklig syn. En parkerad kombibil av märket SMART hade nämligen fått en märklig fripassagerare: En förrymd bisvärm hade nämligen slagit sig ner på bakluckan.

En bisvärm tillfaller enligt praxis ägaren till det föremål svärmen slagit sig ner på, alternativt den olycklige biodlare som tagit upp jakten efter den.
Någon intresseanmälan upprättades dock ej på plats, utan Viktor ringde Polisen som i sin tur tipsade om Anticimex.
Det tyckte Viktor var onödigt, utan gjorde istället en riktig bitjänst.
– Jag fick tag på en biodlare, som kom och sopade ner bina i någon sorts burk.

Att bisvärmar ger sig iväg på vift är inte helt ovanligt, utan en del av ett naturligt parningsbeteende. Vanligtvis slår de sig ner på träd, stockar eller något annat naturligt föremål men det händer även att de ockuperar skorstenar och dylikt till husägarens ruelse.
De är oftast tämligen medgörliga när de migrerat, då de har kroppen fulla av honung.
Bin är lite som människor i det hänseendet – de blir nämligen slöa när de är mätta.

Viktor fortsätter:
– Bin är rätt skoj. De sätter sig där drottningen sätter sig liksom, inga konstigheter. Skönt att hon inte landade på mig…

Bina bor numer på Hisingen. De mår bra, hälsar biodlaren Kjell Ansgariusson.

Viktor driver som huvudsyssla galleriet Urban Artroom på Friggagatan

Kommentarer på En bisyssla: Förrymd bisvärm på bi-l i centrala stan.

  1. MN

    Hej.

    En jättekonstig fråga men håller på med ett arbete om bin, i andra stycket talas det om praxis. Har du som skrev artikeln något rättsfallsnummer på det? Skulle vara väldigt tacksam.. .

  2. Ingen som helst koll på detta. Du får vända dig till någon biodlarförening eller dylikt, de hjälper dig säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...