Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En bisyssla: Förrymd bisvärm på bi-l i centrala stan.

2012-06-19 av ozelot

När Viktor Byhr promenerade på Erik Dahlbergsgatan i centrala Göteborg under söndagen möttes han av märklig syn. En parkerad kombibil av märket SMART hade nämligen fått en märklig fripassagerare: En förrymd bisvärm hade nämligen slagit sig ner på bakluckan.

En bisvärm tillfaller enligt praxis ägaren till det föremål svärmen slagit sig ner på, alternativt den olycklige biodlare som tagit upp jakten efter den.
Någon intresseanmälan upprättades dock ej på plats, utan Viktor ringde Polisen som i sin tur tipsade om Anticimex.
Det tyckte Viktor var onödigt, utan gjorde istället en riktig bitjänst.
– Jag fick tag på en biodlare, som kom och sopade ner bina i någon sorts burk.

Att bisvärmar ger sig iväg på vift är inte helt ovanligt, utan en del av ett naturligt parningsbeteende. Vanligtvis slår de sig ner på träd, stockar eller något annat naturligt föremål men det händer även att de ockuperar skorstenar och dylikt till husägarens ruelse.
De är oftast tämligen medgörliga när de migrerat, då de har kroppen fulla av honung.
Bin är lite som människor i det hänseendet – de blir nämligen slöa när de är mätta.

Viktor fortsätter:
– Bin är rätt skoj. De sätter sig där drottningen sätter sig liksom, inga konstigheter. Skönt att hon inte landade på mig…

Bina bor numer på Hisingen. De mår bra, hälsar biodlaren Kjell Ansgariusson.

Viktor driver som huvudsyssla galleriet Urban Artroom på Friggagatan

Kommentarer på En bisyssla: Förrymd bisvärm på bi-l i centrala stan.

  1. MN

    Hej.

    En jättekonstig fråga men håller på med ett arbete om bin, i andra stycket talas det om praxis. Har du som skrev artikeln något rättsfallsnummer på det? Skulle vara väldigt tacksam.. .

  2. Ingen som helst koll på detta. Du får vända dig till någon biodlarförening eller dylikt, de hjälper dig säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...