Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Allsvenskan kommer aldrig att leda mig till altaret

2012-06-25 av Goteborg Nonstop

OK kamrater, det är tråkigt att säga det, men snart är det över. Den tidiga sommaren har varit fylld av roliga krogkvällar framför storbildsskärmar. Med människor som ylar och tjuter och pratar taktik över bordskanterna och kanske till och med flyttar över till platsen bredvid din och Till Och Med sitter kvar trots att slutsignalen för längesedan gått.
Men snart kommer allt bli som vanligt igen.

Det kommer att vara måndagskväll på valfri sportbar i Majorna, Vasastan, på Stampen… Du kommer att sladda dit efter jobbet, vara utsvulten och beställa in ställets burgare delux trots att du gått på diet i flera dagar. Några av borden runtomkring kommer att vara bokade och lokalen kommer under timman före avspark att fyllas på med män, män och åter män.
Som ett enda stort buffébord, uppdukat nästan bara för dig. Du kommer att vara en av typ 5% som tillhör det täcka könet.

Det låter som ett drömscenario. De kommer i grupp. Eller helt ensamma för att bara smutta på sin enda öl hela kvällen. De är jobbarkompisar, grannar eller barndomsvänner och det finns inte en flickvän så långt ögat når. Flera har inte ens ring.

Men kamrater, det är inte mitt fotbollsintresse som kommer att göra mig gift. Eller ens ge mig ett nytt telefonnummer i luren. Exakt 30 sekunder före avspark vänds nämligen alla dessa mäns blickar mot skärmen som råkar vara närmast. Och ska jag vara helt ärlig gör ju min det också.
Sen ägnar alla de kommande två timmarna åt att pusta och sucka och liiida och hata domaren. Och flickorna som står står i par i hörnet och pratar sig igenom matchen, kommer inte att prata med en enda käft till den kvällen.

Allsvenskan är en lång och hård strid som det bara gäller att överleva sig igenom. Utan dyra TV-abbonnemang måste det göras på krogen.
Men tro för guds skull inte att du skall lära känna någon på det viset under säsongens gång. När övertidsvisslan tjuter försvinner nämligen alla dessa män ut och hem åt var sitt håll. Det finns ju en morrondag att tänka på vettu.

Och stannar du kvar så är det inom tio minuter bara du och stammisalkisen vid bardisken kvar.
Du och han, och så den bitterljuva känslan av att nästa gång vinner vi, fan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...