Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bortom Bruce

2012-07-27 av ozelot

I tidevarv där Bruce Springsteen beskylls för såväl den ”gynnade” föräldragenerationens försyndelser – och med föräldragenenerationen avses naturligtvis päronen till den mest osnutna och söndergullade generationen av dem alla; 80-talisterna – som att orättvist hösta in höga betyg av manliga rockkritiker på bekostnad av Madonna som inte gjort nåt bra sedan Sean Penn, så kan det väl vara plats att tipsa om några ställen som absolut inte spelar Springsteen idag: Blå Stjärnan, Syrianska föreningen i Eslöv eller Marianergraven. Åk dit om ni nu skall klaga så förbannat.

Pustervik kör ju såklart både för- och efterfest fredag såväl som lördag. Med dj-s som föddes lagom till Tunnel of Love och Willie Niles + The Dimestore Junkeys på scen.

Irakiska kulturhuset vid Bellevue har blivit ett något otippat tilltag för stadens Reggae och Dancehall-posse. Lady Louise är en av stadens flitigaste djs och tillsammans med Rough Lynx hostar hon kvällens Klubb Rewind
Klubb Rewind // 22-05 // 100 kr

Nefertitibesökare lär slippa Dancing in the Dark även i kväll. Cake är en klubb för konnässörer av electro, dubstep, hip hop och annat digitalt knaster. Johanna Ritcher som normalt backar upp Gnucci bakom spelarna har förlängt sin Göteborgsvistelse. Resident Tu Mama ger er hip hop första två timmarna.
Cake @ Nefertiti // 23-04 // 100 kr

Blandad Indie & Britpop och en hel del tv-spelstema på Club SaturnHenriksbergs takterass.
Öppet: 21.00-02.00 // Entré: 40/80 kr (innan/efter 22.00) // Åldersgräns: 18 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...