Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bortom Bruce

2012-07-27 av ozelot

I tidevarv där Bruce Springsteen beskylls för såväl den ”gynnade” föräldragenerationens försyndelser – och med föräldragenenerationen avses naturligtvis päronen till den mest osnutna och söndergullade generationen av dem alla; 80-talisterna – som att orättvist hösta in höga betyg av manliga rockkritiker på bekostnad av Madonna som inte gjort nåt bra sedan Sean Penn, så kan det väl vara plats att tipsa om några ställen som absolut inte spelar Springsteen idag: Blå Stjärnan, Syrianska föreningen i Eslöv eller Marianergraven. Åk dit om ni nu skall klaga så förbannat.

Pustervik kör ju såklart både för- och efterfest fredag såväl som lördag. Med dj-s som föddes lagom till Tunnel of Love och Willie Niles + The Dimestore Junkeys på scen.

Irakiska kulturhuset vid Bellevue har blivit ett något otippat tilltag för stadens Reggae och Dancehall-posse. Lady Louise är en av stadens flitigaste djs och tillsammans med Rough Lynx hostar hon kvällens Klubb Rewind
Klubb Rewind // 22-05 // 100 kr

Nefertitibesökare lär slippa Dancing in the Dark även i kväll. Cake är en klubb för konnässörer av electro, dubstep, hip hop och annat digitalt knaster. Johanna Ritcher som normalt backar upp Gnucci bakom spelarna har förlängt sin Göteborgsvistelse. Resident Tu Mama ger er hip hop första två timmarna.
Cake @ Nefertiti // 23-04 // 100 kr

Blandad Indie & Britpop och en hel del tv-spelstema på Club SaturnHenriksbergs takterass.
Öppet: 21.00-02.00 // Entré: 40/80 kr (innan/efter 22.00) // Åldersgräns: 18 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...