Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Räcker årets starfält till?

2012-08-02 av Goteborg Nonstop

De La Soul. Med tanke på att Way out West släppte sitt spelschema idag kan vi nog räkna med att det är spiken i kistan.

Jag har aldrig varit med om en sommar där så många gått och väntat.
Funderat på om biljettpriset verkligen är berättigat?
Avvaktat med att köpa för att Snart måste den ju komma!!!
Den där riktigt stora bokningen som får alla att kasta sig över bokningssajterna.

De som var britpopare på nittiotalet har fått sitt med Blur. Jazzlegendaren Ornette Coleman fick några att jubla.
Tidiga bokningarna Refused och Feist lovade gottpå ett puttrigt vis. Kraftwerk frammanade glädjefnatt bland gammelsyntharna.
Och nu får då hip hop-publiken sitt.

Men det är, sett till sin spretighet, ”smala” bokningar och inte ens fantasterna kan tycka Ett band är nog för att lösa biljett.

Sen har vi de ”halvstora” om man får säga så. Det fina med de flesta av dem är de åtminstone inte handlar om återföreningar eller folk som hamrat på i samma fåra i 30 år.
Och att de till viss del kan dra samma typ av publik. Den som alltså får lite fler spelningar för pengarna.

Men. För det finns ett men här också. Flera av dem har redan bevärdigat Slottsskogen med sin närvaro. Bon Iver (var här redan 2009) Florence and the Machine (2009) Frida Hyvönen (2008), Wilco (2009), First Aid Kit (2011)…
Jag inser att flera släppt nytt och magnifikt sedan sist det begav sig, men det är ändå ganska många gamla bekanta…?

Till detta skall läggas att mycket av det nya och kanske mest spännande utspelar sig på Klubbarna senare på natten. Och vis av tidigare år räknar jag inte kallt med att komma in för att se det jag helst vill på dem.

Jag ser naturligtvis fram emot flera av de akter jag radat upp ovan. Och Billy Bragg, trots att han hållit på minst 20 år. Och flera till.

Men om jag gör tankeexperimentet att jag skulle åka hit för festivalen från, låt säga, Umeå. Vara tvingad att bo på hotell. Äta alla dagens måltider inne på festivalområdet. Försöka bli full på öl från de avspärrade fållorna där inne.
Då inser jag snabbt att jag för samma summa skulle kunna dra till ett betydligt varmare land en vecka. Och dessutom leva rätt gott under tiden jag är där.

Hittills har det varit lapp på luckan i Slottsskogen varje år. Men jag har en svag aning om att 2012 blir året då trenden bryts. Det finns liksom ingen Prince som också lockar punkrockare från Stockholm vid sidan av de band de kanske åker ner för att se. Inget the Pogues, Lily Allen eller Iggy. Ingen Robyn för den delen.

Jag tror helt enkelt inte att det räcker med ett Kraftwerk. Som därtill släpptes när de riktigt stora fansen redan planerat sina semesterveckor minutiöst.

Kommentarer på Räcker årets starfält till?

 1. G

  Håller helt med, bor i Gbg och älskar musik, lyssnar på hundratals artister och har såklart en egen utpräglad smak (med både pop, rock, metal och viss hip-hop ryms i den).

  Tycker det är sorgligt att WOW haft sånt splittrat fokus i år. Det har varit mer fokus på film och andra aktiviteter än bra bandbokningar.
  De har sagt: ”Vi har 20 band kvar att släppa!” Men vad gör det om det är skit.

  Som en polare sa: ”Jävla ABF-festival!”

  De tog ju åt sig av publikens önskemål och har en extrakväll i Slottsskogen men vad gör det om de inte lägger pengarna på bra band???

  Själv tror jag att de är för giriga, tror att de har skapat nåt som många går på av tradition. Då höjer de priset, kastar in en extrakväll i S.s. och sänker säkert alkoholhalten i ölen några promille till.

  Men jag tror inte det blir fullt i år så länge de inte håller på nåt jävla ess i rockärmen.

 2. Arvin Vaziri

  Verkar som om publiken inte håller med er eftersom alla 3-dagarspass och lördagsbiljetter precis sålde slut 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...