Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

OS-bloggen 5 augusti

2012-08-05 av Goteborg Nonstop

Hur gör man när man både vill äta kakan och ha den kvar? När man inte vill missa en sekund av sändningarna från OS men samtidigt vill vara ute i solen? Göteborg nonstop har svaren.

Sommar-OS vinner över vinter-OS alla dagar i veckan. Skidåkning är lika tråkigt att titta på som det är att utöva. Hur rodel ens kan vara en sport förstår jag inte. Och vem har fått den befängda idén att spela landhockey på IS?

Men på ett område har vinter-OS ett överläge. När OS spelas under det mörka halvåret kan man med gott samvete spendera dagarna i tevesoffan istället för att traska omkring i mörker, snömodd och slask. Under sommar-OS måste står man däremot ofta inför ett ångestfullt val; antingen högklassig sportunderhålling framför teven eller den vackra svenska sommaren. En sommar som egentligen är allt för kort för att ägna flera veckor åt teve-tittande till. Så hur löser man detta?

För några år sedan försökte jag äta bägge kakorna. Ett osedvanligt spännande Tour de France krockade med en osedvanligt varm julimånad. Jag försökte dämpa ångesten genom att rulla fram teven till balkongdörren, för att på så sätt kunna sitta i solen balkongen samtidigt som jag njöt av bergsetapperna. Men när min nacke efter några dagar inte bara blivit tomatröd, utan dessutom fylld med blåsor, så tvingades jag ge upp och rulla tillbaka teven till dess ordinarie plats.

Årets sommar har ju i mångt och mycket varit en skitsommar så det har inte gjort så mycket. Men igår tittade faktiskt solen fram och dessutom hade jag i ett svagt ögonblick lovat bort mig till grannens grillfest. En grillfest som tyvärr krockade med både Therese Alshammars final på 50 meter fritt och friidrotten.

Jag löste detta genom att samla ihop varenda förlängningskabel jag hittade i bostaden för att sedan koppla ihop dem. Resultatet blev en över trettio meter lång förlängningskabel som gott och väl räckte till att bära ut teven till grannens trädgård.

Så jag behövde inte missa en minut av OS, dessutom fick jag se sporten i dess bästa inramning – god mat, kall öl och trevligt sällskap. Trots Alshammars svaga insats och trots att Tornéus blev utan medalj när han var så nära, så hade jag en mycket trevlig kväll. Och jag tror faktiskt att grannarna också kan ha haft det ganska roligt.

Och vem kunde ana att det finns så mycket sladd i ett vanligt svenskt hem?

Idag ser det tack och lov ut att bli mulet, då tittar vi självklart på seglarna Lööf och Salminen. Vi vet redan att de är klara för medalj, även om vi inte vet vilken valör det blir. Kanske förtar det lite av spänningen, men borgarsporten starbåt är alltid rolig att titta på.

I år får de kvinnliga boxarna äntligen delta i OS, det firar vi med att heja fram Anna Laurell till en kvartsfinal. Att se ett helt maratonlopp tycker jag däremot är rätt segt, men kommer definitivt zappa lite för att kunna följa min favorit Isabel Andersson. När det blir dags för hästhoppningen kommer jag dock att stänga av ljudet på teven för att istället lyssna på Radiosportens Christian Olssons fantastiska kommenterande.

Och så tittar jag såklart bancyklingen där herrarnas omnium idag avgörs.

Dagens förmodade höjdpunkter:

Velodromcykling kl 11:00-12:30 samt 17:00-20:00
Maraton (damer) kl 12:00
Final i starbåt kl 14:00 på SVT
Anna Laurell boxas kl 16:45

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...