Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Way Out West goes Veggie

2012-08-08 av admin

Idag blev det offentligt Way out West kommer endast servera vegetarisk mat. Ståndpunkten är tydlig, att man vill ta miljöansvaret på allvar.

På de sociala medierna haglar det av förbannelser men likväl lyckorus. Vissa påstår att de aldrig ens skulle köpt sin biljett om det var offentligt tidigare och andra menar att detta är ett resultat av Way out West som meckat för hipsters.

Oavsett är det enligt mig, förbannat vackert!

Kommentarer på Way Out West goes Veggie

  1. Jag personligen också det är positivt på något sätt visst kan vi lära oss att äta endast vegetarisk mat under några dagar och bra med fokus. Men att skälet är att vegetarisk mat utgör mindre miljöpåverkan är detta till viss del sant, men samtidigt beror de på vilken typ av köttindustri vi avser.
    En ekologisk djurhållning där nöt enbart äter gräs, hö och örter har mycket mindre miljöpåverkan än det som sker hos scans gårdar t.ex.

    Människor kan inte smälta gräs, kor, getter och får kan det. Att då uppodla samma yta med hjälp av energikrävande konstgödsel och där uppodla spannmål har en NEGATIV miljöpåverkan.
    Och om Luger ville servera mer ekologisk mat, varför serverar de inte mer kanin? Eller Gräsandsburgare t.ex?
    Ingen miljöpåverkan alls.

    Vill man ta del av mina åsikter lite mer utförligt finns de här:
    http://www.goteborgnonstop.se/2011/02/12/darfor-ater-jag-kott/

  2. Christoffer

    Att vegetarisk mathållning är miljökrävande är delvis sant, i relation till vad kött genererar för klimatpåverkan är det knappt en bråkdel. Att tro att hela jorden skall kunna äta ekologist kött är väl tafatt, men en bra början för den enskilde västerlänningen.

    Oavsett så är detta bra läsning:
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bonor-ar-radikalt-mer-klimatsmarta_6650704.svd

    • Jag ifrågasätter en hel del punkter i länken du anför, främst beräkningen av växthusgaser. Jag misstänker att den – som nästan all polemik i frågon – bygger på FN-rapporten ”Livestocks long shadow” som gjort sin för att föra den objektiv forskningen tillbaka till medeltiden.

      Om du väljer att inte tro på mig, föreslår jag att du läser den här länken.

      http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/sep/06/meat-production-veganism-deforestation

  3. Jag måste ge Luger en eloge för att än en gång skickligt marknadsföra sig. Vem snackar inte om det här nu, liksom… Nåväl, en köttbullemacka är grunden till min festival!

    • Thomas

      Vet inte om det är skickligt! Äter gärna vegetariskt men känner mig förd bakom ljuset. De har vetat om det länge men inte informerat konsumenterna.
      Det är inte ok.

  4. Christoffer

    @ozelot: Polemiken satt åt sidan. Jag vet att du är en militiant köttis efter att ha läst vad du skriver. Jag personligen skiter fullständigt i vad du äter. Har varit vegetarian i 17 år men är det inte längre.

    Men man väljer vem man vill tro på, i det här fallet står FN och en stor skara samlade professorer mot Simon Fairlie (en bonde och fd redaktör för en tidning om lokalekologi). Låt vara att folk inte alltid räknar rätt och att Simon sitter på massa bra kunskap. Men mitt val faller på FN. Tills vidare.

    …så jävla farligt är det väl inte att äta vegetariskt i ett inhägnat område ett kvarter från en miljard restauranger som serverar kött?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


2 × nio =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

  • Krogveckan

    Göteborg // 200-300 kr för en tvårätters

    Mer information

  • Göteborgs Konstmuseum

    11:00

    Edvard Munch: Porträtt // 14 januari - 1 april

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2016-02-02

En gång var min före detta flickvän sjuk. Hon hade drabbats av någon hemsk magbakterie som läkarna förgäves försökte hitta något motmedel till, kanske något tropisk grej hon fått med sig från Vietnam. Det slutade hursomhelst i en helt nordisk affär, den första delen kan man läsa om här och…

Läs ozelots blogg...

jojomen

Uppdaterad 2016-01-20

Det är ju bedrövligt att det tagit så lång tid att göra det här inlägget, men det är inte alltid så lätt när man ligger på dödsbädden…ehe, nåja – förkyldningsbädden då dah. Bättre sent än aldrig. Här får ni min lilla variant av hur P3 Guld Galan var. Så, tja….

Läs jojomens blogg...

Musikbloggen

Uppdaterad 2016-01-30

I anslutning till att Bo Sjökvist och Bengt Löfgrens film om jazz och popsångerskan Lena Margareth Lee Junoff ”Matlagningsprogrammet ingen talar om längre” har premiär på GBG Filmfestival anordnas givetvis en storslagen premiärfest på Hagabion Lena Junoff kommer bjuda på sitt pärlband av Ellingtonhits under aftonen kompad av Henrik Wartel,…

Läs Musikbloggens blogg...

Chawki

Uppdaterad 2016-02-03

Tomas Halling hängde en hel del på Brötz som så många andra bohemiska stilikoner Bröderna Wartel, Ollikainen, Collins, Junoff, Conny Sjöqvist och givetvis trumpetaren Körnhall Sen hade Tomas å jag ett lite samarbete, han va med i Café Succé som dadaistisk underhållare i orange kostym och övertejpat ansikte Strax efter…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-01-11

Jag träffade David Bowie 2002 i samband med hans promotionturné för albumet Heaten. David skulle signera på Bengans och jag och Viktor Rehn åkte dit på vinst och förlust någon timme innan dörrarna öppnade. Efter lite missförstånd och förväxlingar i dörren blev vi helt plötsligt inlotsade och stod plötsligt först…

Läs Wheelers blogg...