Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Get Daun och Koloni på utflykt: Nordiska Akvarellmuseet 25 augusti

2012-08-19 av ozelot

Under hösten kommer arrangörerna Koloni och Get Daun från Malmö arrangera en serie utflykter till mindre orter runtomkring i västsverige. Först ut nu på lördag är Nordiska Akvarellmuseet i natursköna Skärhamn och under eftermiddagen blir det musikframträdande såväl som performance och installationer, utöver museets egna samlingar.

Programmet:

MOON & SUN COCONUT SET (Amsterdam)
”Moon & Sun är musikprojektet från konstnärinnan Monica Tormell. Influerad av melankoliska stämningar och karibiska tongångar väver hon ihop vemodig folkpop melodier med exotiska rytmer, hennes egenpåhittade genre ”Apocalypso” är en klockren beskrivning!”

TRIUMPH-ADLER (Malmö/Göteborg)
”Den experimentella ljudkonsttrion Triumph-Adler bildades 2010 i Malmö av ljud- och bildkonstnär Helena Juréen, röstkonstnär & musiker Zofia William Åsenlöf & konstnär/designer Julia Zajac.”

ELECTRO-ACOUSTIC CAFÉ / JAMES BREWSTER (Malmö)
”Electro-acoustic café är samtidigt både en fungerande espressobar och en interaktiv ljudinstallation. Detta unika projekt uppmärksammades nyligen på SVT:s kulturprogram ’Sverige!’, i P2 och även på Sydsvenskans första sida.
Upphovsmannen James Brewster är en engelsk ljudkonstnär som även är barista (kom på andra plats i Swedish Latte-Art Championship 2010).”

HENRIK MÖLLER (Malmö)
”Framför film live på en overheadprojektor!
Henrik Möllers filmer har kallats en blandning mellan ett 70-tals barnprogram och en snuffmovie. Historier om de sjuka, ensamma och av samhället bortglömda som står i mörkret och tittar in i upplysta lägenheter där alla andra verkar hitta på roliga saker.”


Inträdet är gratis

GET DAUN & KOLONI på utflykt 25/8
NORDISKA AKVARELLMUSEET
kl 14-18

GL Röd Express avgår från Nils Ericssonsterminalen kl 12:33
Ankomst 14:07 till Skärmhamns hamn. Kostnad 62 kr enkel resa med kort.

Huvudutställning just nu på Akvarellmuseet är Bill Violas verk med temat ”Vatten”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...