Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

We Do Not Negotiate With Terrorists: Intervju med bandet

2012-11-04 av


We Do Not Negotiate With Terrorists är ett indierockband som gör vad som bäst beskrivs som post-punk-pop med influenser såsom Stone Roses och The Clash. De har också kallats ett ”skramligare Blur”. Numera håller bandet till i Göteborg och består av två Manchester-lads; Ross Downing (sång/låtskrivande) och Steve Sarasini (trummor) samt svenska Bob Dramountanis (bas) och Sophia Axelsson (sång). Bandet skrev kontrakt med Loud Attic Records tidigare i höst och i slutet av september släpptes deras första singel, Big If.

Steve, vad är det bästa och sämsta med att vara medlem i We Do Not Negotiate With Terrorists?
– The best thing about WDNNWT so far is that we are always learning from one another. We have all adapted stylistically despite the fact that we have not known each other that long, and I like the way our sound is evolving. Learning from one another is also the worst thing as Bob is like a human encyclopaedia – it is hard to maintain the pretence of intellectuality.

Det finns så många band som försöker få vår uppmärksamhet idag, varför borde vi lyssna på just er musik?
– I think our sound will grow on you. Give it a chance.

Ross, många av låtarna handlar till stor del om ditt liv, kan man skriva en låt om precis vad som helst eller finns det gränser?
– True, I think my songs are mainly private. But just because you want other people to hear a song doesn’t mean you don’t want the subject to stay private. I don’t know if that’s naive or just one of the trade-offs you have to make. I feel that if I write a song about something important (whether that’s private or personal or not) I have written a good song. Of course there are other elements to writing a good song like melodies etc, and not every song has to be deadly serious but for me the kick is when people can hear a song and it makes them think or feel or it has some private relevance to them. I don’t see the point in writing songs about stuff people don’t understand what you are talking about, or even worse just talking about sex and drugs for the sake of it.
– I can’t stand posers, and Gothenburg is full of them. Everyone claims to be a musician but they are all doing it for attention. When you scrape the surface they have nothing worthwhile to say. So yeah, you can write a song about anything. We all know a song can sell millions even when it is soulless junk, but I’d much rather make money AND write something real.
– One drawback of writing about personal stuff is that it has consequences for the people around you, I don’t want to upset family and friends. On the other hand I don’t want to write songs about rockstar fantasies when I live in a shitty little town like Gothenburg. It’s ridiculous. A song about blowjobs and coke- ah wow, you’re so fucking cool. Bands that sing about that look ridiculous to anyone with a brain and a pair of balls to say it. Being pretentious isn’t something you can build a music career on, that’s why bands break up after a few years. I guess they run out of things to say. But I can go on all day.

Vad fick dig att vilja starta WDNNWT från första början?
– I just couldn’t keep it all in to be honest. The bigger question is why I haven’t stopped.

Bob, om WDNNWT skulle bli världskända, vad vore det första du skulle köpa?
– Jag hade köpt en hatt. En riktigt snygg hatt.

Om du var tvungen att adoptera ett djur och döpa det efter en musiker, vilket djur och vad skulle det heta?
– En dvärgpapegoja som heter Elvis. Efter Elvis Costello.

Sophia, om de andra medlemmarna hade bjudit in en ny, snyggare blondin i bandet, vad hade du gjort åt det?
– Det är inte möjligt, så jag är inte orolig.

Vilken skådis/musiker, död eller levande, skulle spela rollen som dig [Sophia] i ”We Do Not Negotiate With Terrorists – The Movie”?
– Jag tror att Ross är den enda som skulle klara av att axla rollen som mig. Han är blond och minst lika dramatisk!

Slutligen, Steve, de flesta band försvinner efter bara några år, särskilt när de upptäcker att de aldrig kommer att bli stora, vart ser du detta bandet om fem år?
– Personally I prefer the now. But if you really want an answer then I’ll give you three equally likely scenarios:

1) We have split up. Bob will be a thespian and an entertainer of elderly ladies. Sophia will be a world famous singer in a band or a government bureaucrat. Her organisational skills are tremendous. I will be balder (it is possible) and Ross will have disappeared to a remote mountain (or Norway) to find himself, having lost his telephone and forgotten his guitar.

2) We are very, very famous. In this scenario I can afford hair transplants.

3) If the statistics are correct, we’ll probably be five years older.

Mer We Do Not Negotiate With Terrorists:

Hemsida>> http://www.loudattic.com/label/terrorists/
Facebook>> https://www.facebook.com/wedonotnegotiatewith

Av: Christina Wehage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-09-13

Still ur Malga Kubiak film Fick en inbjudan till ett kalas, knytkalas där man fick ta med ett instrument om man ville för att spela på kalasets fria scen. Det skulle också bjudas på en meditativ konsert. Sist av allt på inbjudan står det: INVESTERING: 100 Svenska kronor Nuförtiden betalar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-07-14

Sömnens rike härskade för den psykiskt sjuke I långa bomullsstavar över vallmofält   Cyklar ska inte demoniseras på sin ultraljudstripp De ska smyckas med trollkarlsstavar   Jag stämmer upp en stilla glad lovsång till Jesus för att frälsningen rocknroll och Eva finns   Nä, Life of Brian är inte hädelse…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-09-08

Ebba Busch Thor är bra Men Ebba Grön var destruktivt och dåligt Imperiet var inte heller bra tycker jag idag men plattan Centralmassivet är helt okej Tex den och flera andra soloplattor med den gode Thåström   En ny tid måtte komma En tid av öppenhet kärlek och mindre antagonism…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-09-09

Jag stolpade iväg till Flunsåsparken för att få en liten intervju med Sivan ( Siv Malmqvist). Och för att se SHOWEN naturligtvis. Hasse Andersson radio p4 var på plats. Jag träffade Bruno Glenmark, Ann-Louise Hansson det gamla strävsamma paret och Sivan. Bruno hade jag inte träffat på 48 år men…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-09-11

Foto: Bengt Rud Så var det lördagen den första september och jag inleder denna månad med att gå till KoM Bar för att Lyssna på blues med trion Dirty Old Bastards. Till saken hör att jag i början av åttitiotalet lyssnade mej trött på den musikformen. Detta har hållit i…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...