Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

We Do Not Negotiate With Terrorists: Intervju med bandet

2012-11-04 av


We Do Not Negotiate With Terrorists är ett indierockband som gör vad som bäst beskrivs som post-punk-pop med influenser såsom Stone Roses och The Clash. De har också kallats ett ”skramligare Blur”. Numera håller bandet till i Göteborg och består av två Manchester-lads; Ross Downing (sång/låtskrivande) och Steve Sarasini (trummor) samt svenska Bob Dramountanis (bas) och Sophia Axelsson (sång). Bandet skrev kontrakt med Loud Attic Records tidigare i höst och i slutet av september släpptes deras första singel, Big If.

Steve, vad är det bästa och sämsta med att vara medlem i We Do Not Negotiate With Terrorists?
– The best thing about WDNNWT so far is that we are always learning from one another. We have all adapted stylistically despite the fact that we have not known each other that long, and I like the way our sound is evolving. Learning from one another is also the worst thing as Bob is like a human encyclopaedia – it is hard to maintain the pretence of intellectuality.

Det finns så många band som försöker få vår uppmärksamhet idag, varför borde vi lyssna på just er musik?
– I think our sound will grow on you. Give it a chance.

Ross, många av låtarna handlar till stor del om ditt liv, kan man skriva en låt om precis vad som helst eller finns det gränser?
– True, I think my songs are mainly private. But just because you want other people to hear a song doesn’t mean you don’t want the subject to stay private. I don’t know if that’s naive or just one of the trade-offs you have to make. I feel that if I write a song about something important (whether that’s private or personal or not) I have written a good song. Of course there are other elements to writing a good song like melodies etc, and not every song has to be deadly serious but for me the kick is when people can hear a song and it makes them think or feel or it has some private relevance to them. I don’t see the point in writing songs about stuff people don’t understand what you are talking about, or even worse just talking about sex and drugs for the sake of it.
– I can’t stand posers, and Gothenburg is full of them. Everyone claims to be a musician but they are all doing it for attention. When you scrape the surface they have nothing worthwhile to say. So yeah, you can write a song about anything. We all know a song can sell millions even when it is soulless junk, but I’d much rather make money AND write something real.
– One drawback of writing about personal stuff is that it has consequences for the people around you, I don’t want to upset family and friends. On the other hand I don’t want to write songs about rockstar fantasies when I live in a shitty little town like Gothenburg. It’s ridiculous. A song about blowjobs and coke- ah wow, you’re so fucking cool. Bands that sing about that look ridiculous to anyone with a brain and a pair of balls to say it. Being pretentious isn’t something you can build a music career on, that’s why bands break up after a few years. I guess they run out of things to say. But I can go on all day.

Vad fick dig att vilja starta WDNNWT från första början?
– I just couldn’t keep it all in to be honest. The bigger question is why I haven’t stopped.

Bob, om WDNNWT skulle bli världskända, vad vore det första du skulle köpa?
– Jag hade köpt en hatt. En riktigt snygg hatt.

Om du var tvungen att adoptera ett djur och döpa det efter en musiker, vilket djur och vad skulle det heta?
– En dvärgpapegoja som heter Elvis. Efter Elvis Costello.

Sophia, om de andra medlemmarna hade bjudit in en ny, snyggare blondin i bandet, vad hade du gjort åt det?
– Det är inte möjligt, så jag är inte orolig.

Vilken skådis/musiker, död eller levande, skulle spela rollen som dig [Sophia] i ”We Do Not Negotiate With Terrorists – The Movie”?
– Jag tror att Ross är den enda som skulle klara av att axla rollen som mig. Han är blond och minst lika dramatisk!

Slutligen, Steve, de flesta band försvinner efter bara några år, särskilt när de upptäcker att de aldrig kommer att bli stora, vart ser du detta bandet om fem år?
– Personally I prefer the now. But if you really want an answer then I’ll give you three equally likely scenarios:

1) We have split up. Bob will be a thespian and an entertainer of elderly ladies. Sophia will be a world famous singer in a band or a government bureaucrat. Her organisational skills are tremendous. I will be balder (it is possible) and Ross will have disappeared to a remote mountain (or Norway) to find himself, having lost his telephone and forgotten his guitar.

2) We are very, very famous. In this scenario I can afford hair transplants.

3) If the statistics are correct, we’ll probably be five years older.

Mer We Do Not Negotiate With Terrorists:

Hemsida>> http://www.loudattic.com/label/terrorists/
Facebook>> https://www.facebook.com/wedonotnegotiatewith

Av: Christina Wehage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-05-15

Bild: superfreakbaba Idag går planeten Uranus in i Oxens tecken och jag är inbjuden på en fyra timmar lång meditationsakt. Förbereder mig genom att sky solen och kolla in senaste dagarnas nyheter. Amerikanska ambassaden har flyttat till Jerusalem och israeliska NETTAN vann De Europeiska Visionernas spelförgalleriet med en metoolåt i…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-05-13

Bara med ett djupt allvar kan man bli lycklig med sin älskade Se cirkusens hjältar och hjältinnor resa sig mot stoftet som dammar av sand och guld Jag kan inte lyssna på Brända Barn, Imperiet och The Clash längre Jag har inte kvar den världsbilden Jag är kristen liberal hippie…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-04-15

Det är människans vackraste egenskap att hon förtjänar att bli älskad Popmästerverket The sin of pride med Undertones fångar hela romantikens väsen på en platta De borde bli burna i guldstol för den insatsen Har de ingen heder regeringen Vad sysslar de med i Afghanfrågan? Man skäms ju för att…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-05-19

Ukrainas låt var väl sådär Spanien hade ett par som sjöng en söt ballad. Hon hade väl en urringad fin klänning på sig. Slovenien hade en rockstjärna med sig, tror jag. Litauen , inte så rolig låt. Österrike kom trea tror jag. Låten var ett plagiat av låten som kom…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-04-29

I torsdags var jag nere i Sockerbruket på Tredje våningen. I dessa magnifika lokaler så arrangerade Levande musik ett skivsläpp med Karin Johansson och Finn Loxbo. Denna duo är något alldeles eget. Karin Johansson spelar flygel som hon preparerat på olika vis. Finn Loxbo alternerar mellan två gitarrer och använder…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2017-08-17

  När Jesus kommer tillbaka ska vi alla dö, det har han lovat, det står i min mormors bibel. Jag har alltid undrat hur? när jag var yngre tänkte jag alltid att det var genom atombomber och kärnkraftsolyckor, med tanken följde djup ångest, jobbiga drömmar på natten och mycket  engagemang…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...