Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

ARF 10-årsfest på Lagerhuset

2012-11-10 av ozelot

Antirasistiska Filmdagarna (ARF) vill skapa en arena för att diskutera frågor som rör demokrati, delaktighet och situationen vad gäller rasismen iSverige idag. Idag fyller organisationen 10 år, och firar med att bjuda in religionsprofessor Mattias Gardell till ett samtal, och du träffar även Pantrarna som arbetar för upprustning av förorten. På scen står Wordsilah.

Mer ur programmet:

MATTIAS GARDELL
Idag är det tyvärr än mer angeläget än någonsin att belysa rasismen i Sverige och Europa. Vi har bjudit in Mattias Gardell, religionsprofessor, aktivist och flitig debattör för ett levande samtal. Hur ser läget ut idag? Är det så mörkt som kan tyckas? Motståndsrörelser och positiva skeenden, hur står det till med det?

WORDSILAHS
Missa inte ett sällsynt tillfälle att se våra vänner från Wordsilahs lägga några feta raps. Garanterat ’gungish’ med träffsäkert innehåll. Sprid ordet!

URBAN ARTROOM

Sugen på att måla? Under kvällen kommer Viktor och Hades från Urban Artroom och Felix Nordqvist aka WarOnPeace att ställa till med live målning och behöver din insats för att det ska bli just det, levande!

THE SEED

Följ några av Occupy-rörelsens aktivister i Göteborg i en rykande färsk dokumentär av Hamodi Gabry. The Seed visas i Black Boxen kl 20:30 (53 min).

ARF 10-års fest
Frilagret i Lagerhuset, Heurlins Plats 1
Lördag den 10 november 18-23
Fritt inträde. Alla åldrar är välkomna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...