Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

ARF 10-årsfest på Lagerhuset

2012-11-10 av ozelot

Antirasistiska Filmdagarna (ARF) vill skapa en arena för att diskutera frågor som rör demokrati, delaktighet och situationen vad gäller rasismen iSverige idag. Idag fyller organisationen 10 år, och firar med att bjuda in religionsprofessor Mattias Gardell till ett samtal, och du träffar även Pantrarna som arbetar för upprustning av förorten. På scen står Wordsilah.

Mer ur programmet:

MATTIAS GARDELL
Idag är det tyvärr än mer angeläget än någonsin att belysa rasismen i Sverige och Europa. Vi har bjudit in Mattias Gardell, religionsprofessor, aktivist och flitig debattör för ett levande samtal. Hur ser läget ut idag? Är det så mörkt som kan tyckas? Motståndsrörelser och positiva skeenden, hur står det till med det?

WORDSILAHS
Missa inte ett sällsynt tillfälle att se våra vänner från Wordsilahs lägga några feta raps. Garanterat ’gungish’ med träffsäkert innehåll. Sprid ordet!

URBAN ARTROOM

Sugen på att måla? Under kvällen kommer Viktor och Hades från Urban Artroom och Felix Nordqvist aka WarOnPeace att ställa till med live målning och behöver din insats för att det ska bli just det, levande!

THE SEED

Följ några av Occupy-rörelsens aktivister i Göteborg i en rykande färsk dokumentär av Hamodi Gabry. The Seed visas i Black Boxen kl 20:30 (53 min).

ARF 10-års fest
Frilagret i Lagerhuset, Heurlins Plats 1
Lördag den 10 november 18-23
Fritt inträde. Alla åldrar är välkomna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...