Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Spiders och Graveyard @ Pustervik

2012-11-11 av

I lördags tog syster Louie och jag tåget in till Göteborg. The Big and Beautiful Graveyard-Dag på Pustervik var kommen. Helt utsålt var det också! Fantastiskt.

Då vi var tidiga in till stan gick till vi Bishops Arms på Järntorget.

Vi frågade personalen vad för lagom Graveyard-öl de kunde rekommendera (vi frågade inte riktigt så, men nästan…), åsså fick vi världens finaste och godaste ölglas ever.
Jag gillar Bishops Arms, det är så…pampigt engelskt med heltäckningsmatta och bokhyllor överallt. Jag vill bo där på vintrarna. Gå i ide liksom. Det hade varit fint.

Senare, kl 19:00, öppnades dörrarna in till Pustervik. Louie och jag tog plats i kön. Hon försökte förklara för mig om hiphopares ”Homo!” vs ”No homo!”-snack när de rappade om ”nice ass”. Jag förstod ingenting, men va ganska glad ändå.
Klockan 20:00 äntrade förbadet scenen; Spiders! Sångerskan Ann-Sofie hade det största håret och var så…gullig.
Lite The Rose-flashbacks. Klicka här och se!

De släppte för inte så längesedan sitt debutalbum Flash Point. Jag och min gode vän Mossberg bidrar med ett par bilder i skivkonvolutet. Superskoj!

John Hoyles, som även spelar gitarr Witchcraft.

Kolla in deras debutalbum här,
eller lyssna på Spotify (jaaa! Gör det!).

En liten paus. Lamporna tänds och ridån går igen. Det luktar fis och öl i lokalen. Jag tappar bort min syster, men hittar ett par andra vänner och vi pratar hår, musik och att skriva böcker.

And then…*bom bom*
Lamporna släcks och sakta åker ridån upp igen. Graveyard!

De inleder med An Industry of Murder, inledningsmotivet på senaste plattan Lights Out. En låt vars intro påminner om både Pugh Rogefeltdt och Turbonegro. Hähä.

Första gången jag såg Graveyard var i Majvallen i Majorna. Tror det var…5-6 år sedan?
Det är ganska fantastiskt att se på allt som hänt sedan dess. Från en liten klubbstuga vidare till Ullevi som förband åt Iron Maiden. Jag säger bara WOW.

Största jublet och den mäktigaste allsången var utan tvekan Ain’t Fit To Live Here från förra albumet Hisingen Blues.
Handklapp, allsång, dans…allt.

Good Old Graveyard. Trots att basisten Rikard inte medverkade under kvällens spelning var Louie, jag och resten av vårat gäng mer än nöjda. Fantastiskt fint var det, ännu en gång.

Ett par timmar senare, närmare bestämt kl 03:00 var jag hemma bland vildsvinen, katterna, hjortarna och älgarna ute i boshen och Sollebrunn igen.
Puss och kram, fred och kärlek!
Mvh Josefine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-18

Va ute med Donnan igår. Vi skulle se PASCAL spela med Isak Sundström på sång å gitarr spela på nån bar i Gamlestans industriområde. Jag går gärna ut med Donnan eftersom hon ordnar färdtjänst till otillgängliga lokaler. Smidigt. Snubben tog en konstig väg dit, från Centralen över till Hisingen och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...