Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ståuppkomiker retar upp Göteborgspublik – Åker på stryk

2012-11-20 av ozelot

Parken Nattklubb har sin Stand-Up klubb. Men förra onsdagen urartade ett uppträdande rejält. Alex Wasim presenterades som ett av landets hetaste komiker men sedan gick det bara utför: Han förolämpade publiken, kallade tjejer för horor och fick till slut stryk av vad som tycks ha varit en förbannad pojkvän.

Vad som är humor och vad som är rena trakasserier kan ibland vara en hårfin linje.
Ett huvudspår på en stand-up klubb brukar dock vara att få publiken att skratta vilket Alex lyckas dåligt med.
Visst hörs en del spridda skratt men det ligger så att säga i själva arrangemangets dramaturgi.
Nu uppstår dock frågan: Var det riggat? Jag tror faktiskt inte det, slagsmålet ser väldigt äkta ut.
Oavsett vilket beklagar jag att mannen ur publiken inte fick in en bättre träff.

Kommentarer på Ståuppkomiker retar upp Göteborgspublik – Åker på stryk

 1. Klart det är uppgjort/fake.

  Alex wasim är inte ett namn som är känt, jag har hållit på med stand up i 2 år och har hyfsad koll. Har aldrig hört namnet eller sett karln så det är knappast så att han ”kört på de stora klubbarna i Stockholm”

  • Fast bara för att namnet inte är känt – jag har googlat och bara hamnat på den här sajten igen – så behöver det ju inte vara fejk. Är ju inte jättekonstigt om konferencieren skulle dra de superlativen, kanske på Alex begäran.

 2. Johan
 3. Therese

  Men vad är parken det för jävla klubb som låter en personer som kallar folk för horor få stå på scenen? Dom borde tagit av honom från scenen eller bara stängt av micken

  • Alltså, man kan nog inte skylla på Parken – vilket för övrigt är namnet på hela nattklubben och restaurangen – och det blir nog jävligt konstigt för just stand-up klubben att stänga av micken för att en ”komiker” säger fitta och hora. Det finns trots allt en lång tradition med komiker som uppträder provocerande (Andy Kaufmann t.ex), och även om han beter sig jävligt illa är det ju knappast nåt lagbrott..

   Men som sagt väldigt många misstänker att det är riggat.

   • Fredrik

    Precis! Fick STARKA Kaufman vibbar över det hela.

 4. Sami

  Såg han köra i Sthlm faktiskt. Haha han gick upp på scen med nån slags lista och bara skröt hur bra han är och sånt till publiken. Sen gick han av scenen bara. Underlig människa säger jag bara…

 5. Jakob

  men jag fattar inte. han berättar hela tiden om att han just dragit en massa skämt men jag hör liksom inga skämt? ”ni är här för att se på komedi, så SKRATTA nästa gång!” precis som om helt vanliga lågpannade svagsintheter om horor som säljer bigmac automatiskt blir skämt bara för att det sker på en komediscen, och att det är publiken som har missupfattat nåt om den inte skrattar.

 6. Jakob

  jag bara fortsätter att inte fatta nåt då jag kollar hans facebookssida. uppenbarligen tycker ingen öht att han är kul och de flesta tror att övergreppet ovan samt ettt annat som också finns att se på fansidan är fejk.

  frågan är väl varför nån skulle fejka det här? och vad är det som fejkas? fejkar alex wasim att han är komiker? för att få ett riktigt jobb, eller vad? inte ens han kan väl tro att denna bana egentligen är för honom.
  jag får snarast såna där ”skinnskallar tar på sig luvtröjor, går ut på stan och klår upp folk under det att de bryter på låtsaspersiska och filmar alltihop för att visa folk att invandrare är våldsamma”-vibbar av hela honom. han verkar liksom existera för att ge någon speciell kategori dåligt rykte.

  vad tror ni om den teorin?

 7. Niclas

  Sjukaste stand-upen jag sett på länge. Tack!

 8. Du vill att mannen ur publiken skulle få in en bättre träff, det säger en del om dig, ozelot

 9. Christian

  Synd att han inte fick mer stryk

  • IB

   Håller med……. så dålig kvalitetskontroll på många stå upp klubbar även här i Stockholm….. många tror att det heter ”Stand Up Speaking” och inte ”Stand Up Comedy”….. bara står och babblar i 10 minuter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...