Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

De gula byxorna

2012-11-24 av

Lördagmorgon. Klockan är 09:05 och utanför fönstret är det rått och grått.
Jag sitter med korsade ben i färgfläckade tights som jag fick i julklapp förra året, samt en hood-tröja med Graveyard-logga som inte tillverkas längre. Tror min syster köpte den för fem år sedan när gruppen spelade på Sticky Fingers. Jag var för ung för att komma in då och fick istället vara ensam hemma med en godispåse mamma hade lämnat till mig som lördagsmys.
Det var då det. Och igår blev det också mycket ”Det var då det…”-snack.

Igårkväll träffade jag ett par vänner jag inte umgåtts riktigt med sedan grundskolans tid. Det var väl fyra-fem år sedan, tror jag.
En utav vännerna har flyttat till en ny lägenhet i stan och vi åkte dit för att kolla in hennes lya.
Vi satte oss i köket och pratade om det som varit och det som är. Till min frustration hade min vän inte internetuppkoppling och jag kunde därmed inte kommat åt Spotify och mixa musik, som annars är min favoritsyssla när jag kommer på besök hos andra (det är väl lite av en arbetsskada). Istället gick jag igenom hela hennes iTunes-konto i hopp om att hitta något passande. Det gick sådär. Bruce Springsteen, No Doubt och Roxette blev kvällens soundtrack.
Det var blandade känslor att få träffa mina gamla vänner igen. När vi möttes upp där utanför ICA Maxis parkering pratade vi som om det var senast förra veckan vi sågs. Samtidigt kunde jag inte låta bli att titta på dem med annan blick då och då. Jag känner att de har förändrats så väldigt mycket. Inte jag, utan bara de. Jag menar, jag är samma gamla Josefine med kajalkladd runt ögonen och gula byxor som jag införskaffade när vi alla tre gick i 8an. Eller, är jag det?
”Hade du inte de där byxorna på 9ans skolavslutning också?”
Jovisst hade jag det.
Mina gula byxor för med sig minnen.

* Då. Skolavslutningen i 9an, ägde rum bara några dagar efter vår avskedsfest i en bygdegård strax utanför Sollebrunn. Jag blev superförkyld efter den festen. Tappade röst och blev sängliggandes ett par dagar. Kunde inte vara med under förberedelserna av avslutningen.
När väl avslutningen ägde rum kom jag i mammas gamla ljusblåa skjorta , mina gula jeans samt en blomsterkrans på huvudet.
Det var en fin avslutning. Fruktansvärt skönt att få lämna den gamla skolan bakom sig och börja ”forma” sitt liv lite mer på allvar. De kommande tre åren på Medieprogrammet på Alströmergymnasiet skulle bli tre utav mina absolut roligaste skolår.

* Nu. Febuari iår gick jag på Nöjesguidens prisutdelningsfest på Trädgårn i Göteborg med min dåvarande pojkvän. Det kanske inte kommer som någon chock om jag säger att jag hade samma kläder på mig då som jag hade på skolavslutningen i 9an. Blå skjorta och gula jeans, varpå min pojkvän matchade med vita jeans och blå skjorta. Vi var inte bara snyggast den kvällen, jag tror banne mig vi hade roligast och lyste upp golvet bland alla ”den lilla svarta”-uppklädda besökare.

 

Vi gick till ett ställe igår som jag inte är så vidare förtjust i. Ett coverband spelade typical after ski-hits på scenen och däremellan var det Rihanna och Swedish House Mafia som rullade ur högtalarna. När det bjöds upp till bugg kröp jag ihop till fosterställning och gömde mig bakom en barstol.
Trots det, så hade jag det ganska fint. Åt några för salta pommes från gatuköket brevid busshållplatsen tillsammans med en nyfunnen vän.

Jag kom hem kl 03:00 inatt. Gick upp 09:00 och började stryka kläder. Tänkte på gårdagen och sjöng lite för högt till Buffalo Springfield.
Jag hann också ta en rejäl tillbakablick på Bilddagboken. Jag har inte varit inloggad där sen två år tillbaka. Var osäker om det knappt fanns kvar.
Kanske ska jag skaffa Helgon igen när jag ändå är i farta?
Sollebrunn och Alingsås-nostalgi. Satt och skrattade för mig själv då jag såg bilder från när jag precis kommit in i media- och bildredigeringensvärld. Det är borttagna munnar, gröna ögon, starka mättade färger och mycket mer.
Jag vet, även om det inte är särsklit supermegajättelängesedan så känns det så märkligt att man hunnit med så fruktansvärt mycket saker. Och vad alla har förändrats.
Eller tja, inte jag då. Heh?

…och vad jag ville säga med det här inlägget vet jag inte riktigt. Jag sitter och funderar bara.
Funderar på om jag ska köpa ett par nya ”används två gånger per år”-byxor och skapa nya minnen med dem.

Puss och kram, fred och kärlek!
Mvh Josefine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...