Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Klasslistan 2.0 – En smart applösning

2012-12-05 av ozelot

Fallet med 9-åriga Anna som rövades bort av en 24-årig yngling i Örgryte engagerade många. Det gick bra den gången – genom bland annat benäget bistånd från Missing People – men genom att förbättra rutiner i kontakter mellan hem och skola skulle man kunna minska riskerna att det händer i framtiden. Reklam- och kommunikationsbyrån Hey it’s Enrico Pallazzo! satte sig och funderade på en applösning, där föräldrarna omedelbart får besked om ett barn inte anländer till skolan imnom rimlig tid.

Appen kallas på idéstadiet Klasslistan 2.0 och utnyttjar redan befintlig teknik.
Läraren bockar enkelt av närvarolistan i en smartphone (eller ipad?) varpå föräldrarna varskos. På samma sätt kan föräldrarna anmäla planerad frånvaro.
Appen är finns ännu inte för nedladdning utan initiativtagarna söker just nu feedback för projektet.

Det skall även finnas lösningar för föräldrar som inte har smartphone.

Tycker du att det är en bra idé? Ser du brister? Tyck till direkt på byråns sida

Demo:

Kommentarer på Klasslistan 2.0 – En smart applösning

  1. Jag förstår den goda tanken men jag blir bara upprörd över sådana här idéer.

    Varför inte operera in ett chip i hjärnan på barnet istället så man kan övervaka dom hela tiden när man ändå är igång?

    Då slipper man ju att kommunicera med sina barn eller tänka på om man kan lita på vad de gör på kvällarna när de blir tonåringar. Då kan man bara sitta hemma och låta datorn sköta övervakandet av ens kära barn….suck.

  2. Jag tror man får skilja mellan yngre barn och äldre barn – puberteten är ju till för att man skall bryta mot regler och för mycket kontroll gillar inte jag heller.

    Det här systemet är ju dock bara en förenkling av en rutin som redan finns, bara att den är lättare. Samtidigt vill jag inte ha ett samhälle där man underblåser rädsla.
    Herregud, jag gick eller cyklade flera kilometer till skolan varje dag i låg och mellanstadiet. Idag vågar inte föräldrar låta sina ungar gå själva till lekkamraten..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...