Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Så långt från julen man kan komma: Solo med Andreas Magnusson (Pinto)

2012-12-17 av

Andreas Magnusson från Pinto gör under måndagskvällen ett soloframträdande på välbehövligt nyrenoverade Mitt Andra Hem på Andra Långgatan. Vi ställde några snabba frågor till Andreas på en rasslig länk (Facebook Messenger) om denna tilldragelse, med löftet om en kväll helt befriad från julens kristliga budskap.

Du gör en solokonsert utan Pinto ikväll, men kan du i konsekvensens namn berätta lite om vad det är du är solo från? Även om jag känner till namnet känns det som en resumé kan vara på plats för alla googles sökrobotar.

– Fattar det. Jävligt många band i den här stan att hålla reda på. Även om man har bra koll så går man liksom inte runt och har bandens bio i huvudet. Och bandet är inte så sökoptimerade just nu även om vi har en Myspace-sida.
– Faktum är att även Pinto började som ett soloprojekt 2006. Jag sjöng just då i altcountrybandet Hanif som var lite hypat i Sonic och sådär. På första plattan ”hook me up” gjorde jag en duett med Anna Järvinen som slog sig in på P3:s spellistor. Därefter blev Pinto gradvis ett band med en fast stab av göteborgsmusiker – med bland annat Hampus Öhman Frölund som just nu turnerar med Jens Lekman.
– Sedan har vi haft några låtar till på P3, småturnerat lite i landet och i Europa. I våras släppte vi en digital EP. Allt som allt har vi släppt tre fullängdsplattor och en EP. Sju medlemmar är vi i bandet: Hampus Öhman Frölund, Jag, Hannah Tengelin, Jakob Lilja, Marcus Jönsson, Madelene Birgenius, Henrik Toresson.

Vad har ni på gång just nu?

Just nu har vi en liten paus och jag jobbar med material till en kommande skiva och skriver musik till en teaterpjäs som kommer att sättas upp i Brooklyn nästa år… Typ så.
– Under kvällens konsert kommer jag att varva gamla låtar med några nyskrivna.

Men det är inga coverlåtar då eller?
– Det blir enbart eget material. Absolut ingen julmusik. Så långt ifrån julens budskap man kan komma.
– Jag kommer huvudsakligen att spela Pinto-låtar med också ett antal låtar som är så nya att de aldrig har spelats i bandet. Kommer också att släppa en exklusiv CD-R i kväll i exakt 13 exemplar med tre nyinspelade tidigare osläppta låtar.

Vad gör du annars på dagarna?
– Jag är lärare på Katrinelundsgymnasiet. Är manlig förebild, rättar prov och sånt, filar som bäst på betygen just nu.

Spännande. Men apropå det, har ni några pepparkaksgubbar i luciatåget i år?

– Hahaha! Vi har gått ett steg längre. Vi har avskaffat hela tåget!

Några protester hittills? Hörs stöveltramp utanför aulan?

– Förvånansvärt lugnt faktiskt. Det enda stöveltrampet som hörs är elever som stampar av sig snön utanför huvudentrén. Men för säkerhets skull har jag barrikaderat mig på översta våningen och samlar mod till mig inför kvällens konsert.

Andreas Magnusson (Pinto)
Solo på Mitt Andra Hem
Måndag 17 december kl 20
Fri entré // Myndig ålder

// Ozelot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...