Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Soil Collectors: Releasefest med Lovisa Samuelsson på Göteborgs Dramatiska Teater

2012-12-17 av ozelot

Trion Soil Collectors har drag av shamansk flugsvamps-blues, rostig elektronik och skir sirensång från Loreleisk klippa i det samtida radioskvalet. Bildades en svunnen sommar anno 2010, turnerat med hyllade Lovisa Samuelsson, och är nu aktuell med debutalbum med releasekonsert på Göteborgs Dramatiska Teater.

SOIL COLLECTORS

schamansk blues // liveelektronik // impro
Hannah Tolf – röst, effektpedaler, slagverk
Isabel Sörling – röst, effektpedaler, slagverk
Jonathan Albrektson – trumset, synt

Pressröster:

“…kraftfullt, helhjärtat, ibland skört och försiktigt, men energin tappar de aldrig. Resultatet blir en mäktig ljudbild som pendlar mellan
episka ljudlandskap, som ofta skapas i stunden, och underbara nyansrika kompositioner…”
– Tabberaset
“…två improviserande röstkonstnärer till egen liveelektronik och slagverk. Sådana totalt frigjorda seanser förekom på 60-talet, men
dåets flumton fick nu ett nytt bett och allvar mot vår ovissa framtid, men ändå med positiv optimism, glädje, skönhet och kraftingivande
energi.”
– Borås Tidning / Rolf Haglund


Soil Collectors @ Göteborgs Dramatiska Teater
+ Lovisa Samuelsson
Skivsläpp och releasekalas
Onsdag 19 december 20:00

Göteborgstrion Soil Collectors har under året spelat in och arbetat fram sin första skiva som nu släpps under egen produktion. Skivan är inspelad, mixad och mastrad utav Per Stenbeck förutom skivans första spår Zero som spelades in i samband med bandets turné i Kanada av producenten Chris Fox.
Konstnären Erik Hårdstedts tecknade tolkning av musiken pryder skivomslaget.

Soil Collectors@Il motore – Zero from SOIL COLLECTORS on Vimeo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...