Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Homosexualitet på Färöarna, jamsession med reggaeband och basketmatch i snön

2013-01-14 av

Klockan är 21:00. Måndagkväll. Sitter och lyssnar på den där Spotify-listan som jag har på flera gånger varje dag. Heter något så poetiskt och fint som ”Vi ska sitta i skräddarställning och bara lyssna”. När det kommer till att döpa spelningslistor så är jag väldigt mån om att det ska vara något genomtänkt, och inte bara ”Goa låtar”, ”Blandad skit” eller ”Party” osv. Och, all musik i den här listan jag lyssnar på nu…det är verkligen…sitta i skräddarställning och bara lyssna-musik (även om jag nu sitter med korsade ben på en pinnstol och gör annat än bara lyssnar…).
Så, om ni gillar eller behöver lite avkopplande och skön musik denna afton så kan ni ju alltid kolla in denna länk. Det är alltifrån Sea Lion, Transwagon och Graveyard till Marc Bolan, John Mayall och Rolling Stones som ingår i denna fantastiska playlist.

Ny vecka på folkhögskolan. Måndag den 14 januari och det känns som vi kommit igång lite mer på allvar med våra lektioner. Börjar 09:10 och slutar 14:30 varje dag. Inga direkt långa dagar, men…det gör inte mig något. Det är ganska självständigt arbete. Det blir vad man gör det till lite grann. Passar mig bra.

Idag har vi fördjupat oss i Photoshop mest hela dagen. Jobbat med bilder som vi fotograferat under förra veckans fotolektioner och fått visa upp för både lärare och elever. Vår lärare heter Jon och är från Danmark, alltså är hela lektionen främst på danska. Han är snäll nog att prata svenska ibland, vilket känns bra. Det går förvånansvärt bra att med de där nordiska språken. Mycket engelska blir det också då vi har elever från andra delar av Europa också. Men det är skoj och väldans lärorikt. Jag som tidigare bara pratat Kurt Olsson-engelska har lärt mig en jädrans massa på att ha grannar från Holland och England här.

När skolan var slut följde jag med Daniel ner till Kungälv. Han hade beställt hem Photoshop Elements och skulle hämta paketet på Konsum.
Daniel är norrlänning och pratar roligt. Det går inte att låta bli att prata norrländska när man umgås med honom.

Vädret har varit fantastiskt hela dagen. Solen har varit som en brinnande eldklot (öh, vilket det förvisso är också men, tja…) och varit nästan overkligt stark. Som på film. Daniel och jag gjorde konstiga ljud för oss hela tiden som ”Oh! Kolla!”, ”Ah! Herregud!”, ”Titta! Faen vad fräckt!” och tryckte av på våra kameror gång på gång.

Tillbaka till skolan igen blev det middag. Mellan tuggorna på raggmunken pratade jag och en dansk tjej om synen på homosexualitet på Färöarna. Ganska intressant samtalsämne.
Efter middagen blev jag medbjuden ner i källaren och ett reggaebands replokal. Jag fick agera sångerska lite halvt då deras original var förkyld och inte kunde medverka. Främst spelade jag djembe-trummor; faen vad roligt det är! Och vad roligt det ÄR att jamma överhuvudtaget. Jag måste skaffa ett band, eller…jag måste…göra något. Spela, doa, dansa, hoppa, slå på något, spela en grej…

Ett gäng från några hus härifrån frågade om jag ville spela basket med dem. När de knackade på hade de världens sportdress på sig med shorts, t-shirt och classic gympadojjor. Basket är förvisso den absolut roligaste sporten, och om jag inte var precis nyduschad och så frusen av mig (jo, basketplanen ligger utanför mitt hus. Och det är snö överallt…) så hade jag gärna varit på.
Men icke, min plan för kvällen är att skriva plan över läsårets absolut viktigaste och största uppgift. Vad det blir får jag berätta om en annan gång. Nu ska jag, som sagt, skriva och äta russin. Det är världens käk, kittlar dödsskönt i kistan!

 

Puss och kram, fred och kärlek!
Mvh Josefine 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...