Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tyska tisdagar på bion

2013-02-04 av ozelot

Tråkigt nog har den illegala nedladdningen haft en en bieffekt på mig som konsumerar väldigt mycket film men egentligen inte gillar att gå på bio. Så länge inte piratebay och andra nedladdningsnätverk inte fanns gick man till videobutiken, där trots allt ett rätt brett utbud av internationell film genom bland annat Filminstitutets filmserier.

Nu laddas filmer i allt högre utsträckning ned och tar sällan vägen om videobutiken och själv ser jag sällan om filmer varför behovet att köpa dvd-skivor sällan kommer på fråga. Men trist nog är nedladdningssajternas utbud pinsamt begränsad till anglosaxisk film och sitter du inte på fiberoptik väjer man kanske för de tunga dvd eller bluerayversionerna med textspår, och nöjer man sig med de lättare ripparna är det en hel del bök med att hitta textspår på alternativa sajter.

Därför blir det rätt mycket engelskspråkigt, och jag skäms en smula över min egen lathet – som ibland kanske är ren snålhet.

Jag erkänner.
Jag tycker nämligen mycket om centraleuropeisk film: Som tysk.

Hagabion
visar under tre tisdagar filmer från det tyska språkområdet. Bland de utvalda finns Margareta von Trottas film om Hannah Arendt samt den konstroversiella dokumentären Die Wohnung som kretsar kring Nazitysklands problematik.

5/2 18.30: Hannah Arendt
Ordinarie biljettpris

5/3 18.00: Lore
Cinematekets biljetter och medlemskort gäller

26/3 20.00: Die Wohnung
Biljetter 40 kr, medlemskort 10 kr

För att läsa mer om filmerna:
http://www.hagabion.se/evenemang/evenemang/tyska-tisdagar

Missa inte heller Cinematekets filmserie med Margarethe von Trotta.
Se separat program

Skulle ni vidare ha tips på var man kan hitta internationell film med ”Fri upphovsrätt”, går det bra att använda kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-22

Vattenfastan på Lundby hamnväg pågick från fredag till fredag. Vi drack ljummet vatten, åt luft, promenerade 1-2 mil per dag, gjorde andra övningar 3-5 timmar per dag. Göteborg Nonstop Red ville ha en effektiv semester. Få ut så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt. Det lyckades vi…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...