Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Mannen eller myten? Komikern Alex Wasim talar ut

2013-02-06 av ozelot

Alex Wasim är ett jagat villebråd. På presskonferensen trängdes vi såväl med New York Times och TASS.
Alla vill få en del av den internationella komikerscenens nya stjärnskott. Särskilt kvinnorna som flockades, i hopp om en autograf eller kanske ett litet kärleksbarn, med ett framtida miljontestamente att inkräva.
Vi tog pulsen på den riktige Alex, såsom han är, när han är vännerna och sig själv närmast.

Du fick mainstrampublik efter ett uppträde på Parken senast. Du hånar publiken på olika sätt, till sist tappar någon tålamodet och flyger på dig. Är det ett tecken på att du lyckats med uppsåtet? Eller var det hela iscensatt?
– Jag blev rätt irriterad på honom när han reste sig och försökte lägga sig i min show. Publiken har aldrig rätt att lägga sig i när komikern pratar. Det är just det som är problemet, att många inte vet hur man ska respektera en framgångsrik komiker.
– Klart man blir irriterad!

Du har en ambulerande show som heter ”City-Jeopardy” där du dyker upp på oannonserade platser, nu senast på McDonalds. Det slutade med att du blev jagad av väktare. Vad är syftet med showen, förutom den rent uppenbara folkbildningsaspekten då?
– Syftet med City-Jeopardy är att bjuda på underhållning utanför den stressiga vardagen.
Sen är det min egna komikertävling, där ALLA som bor i Malmö, Göteborg och Stockholm kan söka för att vara med och tävla. Efter en stor final kvarstår tre vinnare som jag personligen kommer coacha i stand-up och sedan sätta på scen.
– Till skillnad från andra komikerskolor kostar inte detta 10.000. Det är gratis, sen lär man
sig faktiskt av ett riktigt proffs. Man ansöker genom att skicka ett pm till min fanpage på facebook!

Peppar du på något särskilt sätt inan du kommer in i ”rollen” som Alex Wasim? T.ex pepparsprej, eller lösmustasch? Eller är du bara dig själv? Jag menar, du riskerar ju en del glåpord så jag gissar att du har rätt bra självförtroende?
– Många komiker är på mig att jag var roligare förr, men det var då jag spelade en roll och anpassade mig efter andra. Tänker inte göra det längre. Speciellt inte för att göra feminister nöjda.
– Angående glåpord och annan kritik så är det bara av folk som själva inte vågar stå på scen. Jag har utmanat många av dom och alla har bangat. Det säger väl allt…

Du turnerar lite här och var i Europa. Hur står sig den svenska publiken internationellt? Favoritställen? Finns det länder som är mer mottaglig för din ibland lite subtila humor?
– Tycker Prag och Köpenhamn är rätt sköna ställen. Jag brukar dock gå hem överallt. Jag får mycket förfrågningar från Vitryssland bl.a.

Kommer vi kunna se dig i Göteborg inom kort?
– Yes, ni kommer se mig i Göteborg igen ganska snart, och några andra grejer jag inte får gå in på än.

Din pressagent har uppenbarligen medieskolat dig här märker man…
Du fick lite kritik för grovt språk senast, mot kvinnor. Vad har du att säga om det?

– Kvinnor kan även få en chans att få stå på scen. Blivit ganska trött på att höra hur svårt dom har det.
I vissa länder så stämmer det, självklart, men inte i Sverige. Här har dom det bättre t.om.


Så vad är ditt råd till kvinnor som vill slå sig fram inom komikerscenen?

– Jag kommer snart på min fanpage lägga ut en utmaning där kvinnor kan söka om att få stå på scen med mig i en debatt och försöka motbevisa mig. Tror dock inte många kvinnor där ute är tillräckligt smarta för det, men vi får väl se.
– Jag tycker dom [kvinnor, red anm.] har det bättre av väldigt många anledningar som jag inte orkar gå in på nu. Det sparar vi till debatten. Motbevisa mig på scen ifall ni vågar. Det är allt jag har att säga.

Det verkar onekligen ganska spännande. Man kanske får maka sig dit då..
– Du verkar schysst. Nästa stand-up är rätt snart, men jag kan nog fixa in dig gratis. Vi får se om några kvinnor vågar anta min utmaning. Snygga [brudar] går dock såklart in först.

Äter du på Donken efter denna otacksamma behandling?

– De borde öva på sin teknik. Det vakten kan göra med en uteliggare kan jag göra med ett Happy Meal.

Kommentarer på Mannen eller myten? Komikern Alex Wasim talar ut

 1. Lars

  Haha! Prag och Köpenhamn. Jag gillar killens fantasi ändå:)

 2. Peter

  Alltså visst, vi lever i ett samhälle med yttrandefrihet och tryckfrihet (med allt vad det innebär) men jag säger bara USCH och FY SKAM för Alex Wasim! Jag vet inte vad jag tycker är värst, allt provocerande han gör i sina klipp eller att media verka blåsa upp honom till någon slags stjärna. Detta är pinsamt Sverige!

 3. Micke

  Såg denna kille på raw igår, 2 ggr, under namnen ”Alex Wasim” och ”Nima Roshan”. Ena gången med lösmustasch, andra gången utan..

  Han är FEJK, hela hans grej är FEJK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...