Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Om fittor och kukar

2013-03-24 av ozelot

Window-FailJag har varit på lokal. Och jag har mina långa öron. Pejlade in tjejgänget som pratade om män, om livet, om besvikelser.
Men när alkoholhalten steg i venerna så pratade de om kukar. De pratade om den och den. Om Patrik och Sven, och deras könsorgan.

”Jamengud vad roligt, va spännade!!

Det är naturligtvis helt okej att ventilera.
Det finns ett behov av det, och även att skämta, avdramatisera.
Jag vill bara säga att jag är glad att inte heta Sven.
För vad tjejer/kvinnor/brudar säger till varandra när de går ut tillsammans och skall ha ”tjejkväll” lämpar sig inte för tryck.

Det var de facto så mycket elakheter att jag storknar.

Okej. Ponera en killkväll.
Tror kvinnor på fullt allvar att män sitter och diskuterar hur olika personers fittor ser ut i bekantskapskretsen?
Hur blygdläppar var böjda, hur det såg ut rent optiskt utifrån?
Om den var ful? Var det skönt?

Det har i alla fall aldrig hänt mig i hela mitt liv.
Att nån efter ett kvart-i tre-ragg eller herrmiddag upplyst mig om hur någon kvinna ser ut där nere.
På dammiddagar, och i avslappnade sammanhang där tjejer blir fulla ihop verkar det dock vara en sån där sak man bara måste prata om. Lite busigt.
Helst högt.
Antar att det är att ha kul tillsammans, innan killarna kommer och gör bort sig.

Sällskapet på krogen diskuterade i alla fall kukar med stort patos.
Huruvida de kunde vara böjda, långa, breda eller smala.
Jag blev faktiskt lite förbannad.
Det är väl okej att diskutera sex, men bara för att fem brudar blir dyngfulla ihop behöver man ju inte skrika ut hur olika erövringar är rustade där nere?
När jag åtminstone dessutom kände igen minst två av namnen?

Det finns faktiskt ingen större skillnad på fittor.
Jag gillar dom.
Det känns ungefär likadant, det som avgör om det är bra eller inte är helt andra saker.

Nån kan ha en sned blygdläpp, liten eller stor clitoris hej och hå.
Visst, någon kan vara ”bakmusad” så att missionärsställning blir snudd på omöjlig.
Det är inget jag behöver skrika ut.

Men när vi ändå håller på:
Det finns ingen skillnad på kvinnor som fött barn och inte.
Glöm det bara, det är en myt.
Nån kan bli sjukt blöt så man känner sig som en skeppsbruten, och vara tvungen att torka av sig på lakanet för att känna någonting. En annan gång måste man spotta på ollonet.
Utan att det finns någon direkt skillnad i kåthet.
Nån kan vara så sjukt bakmusad så att missionärsställningen helt enkelt inte funkar.

Jag tycker helt ärligt att man skall ha respekt för varandra.
Har man nu hamnat i säng så är det ett kontrakt.
Man gör ingenting nån inte vill, man borstar tänderna innan.
Man lämnar inte ut någon efteråt.
Hederligt hyfs helt enkelt.

Kommentarer på Om fittor och kukar

 1. Studs

  Tror att det är lättare att beskriva kukar än fittor. De sticker ut, de har en form, de dinglar. Tror att man snarare ska jämföra med mäns prat om pattar.

  Sedan kan man ju undra hur allmängiltigt detta diskuterande är. Är kvinna och har aldrig någonsin diskuterat snoppar med tjejgänget. Men jag kanske är undantaget som bekräftar regeln. (Har dock hört ett antal killgäng diskutera bröst, inklusive mina, även när jag varit närvarande, och mot min vilja. Tror det är en ganska vanlig upplevelse bland tjejer.)

 2. Jag har aldrig i hela mitt liv hört män i killgäng diskutera särskilt ingående specifika sexualpartners attribut annat än i högst generella, och då alltid positiva ordalag. Jag tror den där bilden av män som diskuterar pattar i grabbgäng mest är nån slags pubertal konstruktion skildrad i tv och film.

  Jag tror iofs att jag själv umgås i kretsar som är ganska blandade könsmässigt, är rätt urbana, och killar är nog där ”fostrade” att inte prata sådär schablonsvennigt. Det finns ingen kille dessutom som skulle ha något att vinna rent statusmässigt på att högt och vitt berätta vilken risig brud han drog hem i helgen, hur hon såg ut etc. Visst, man kan ju skämta och så, men jag skulle vilja säga att killar är ganska hänsynsfulla. Med tjejer, däremot, finns det dock ofta ingen hejd..

  Jag kan ju räkna upp ett antal personer som är ganska kända i stan som av tjejer fått sina företräden (och kvaliteter) recenserade. Och det är helt vanliga tjejer som ”skvallrat”.

 3. Larry

  Det enda problem jag har med det är samhällets hyckleri. Det ses som ett problem när män gör något sånt men om det är kvinnor kan det rent av ses som positivt bland feminister.

 4. Anna

  Dessvärre stämmer det bra enligt mina erfarenheter. Ibland vill jag bara hålla för öronen när mina väninnor sätter igång och då är de flesta ändå över trettio.

  Sedan dyker samma killar upp och då blir de helt förändrade helt plötsligt!!

 5. Therese

  Kan intyga att männen på mitt jobb pratar helt obrytt och öppet om både fittor och kukar utan nån större hänsyn till oss tre tjejer på jobbet som lyssnar eller till de pratar om. Har sagt till min säljchef (en man) att de får lugna sig med språket men det händer inget.

  Tror att detta är ganska vanligt bland både tjejer och killar och tror inte att tjejer är värre på något sätt, iaf inte om man lyssnar på männen på mitt jobb.

  Håller verkligen med att man ska visa hänsyn men håller inte med om att det skulle vara nån slags könsgrej och att tjejer skulle vara värre i något avseende.

  • Men pratar de om specifika (namngivna) kvinnors fittor?

   Att prata om sex i största allmänhet är väl inga problem, inte heller att köra råa sexskämt (om det nu passar) men det har inte så mycket med den här diskussionen att göra.

   Men jag håller, som jag skrev tidigare, med om att det skiljer sig nog åt i jargong mellan olika typer av gäng – och arbetsplatser. Gissar att du jobbar på någon arbetsplats inom tillverkningsindustri, eller med industriella tjänster.

   Där jag råkar vara är kvinnor helt klart värst.

 6. Anonym

  Det spelar väl ingen roll, om de talar om Petras, johannas eller klaras fitta? Är de just att de namngav männen vars snoppar de diskuterade, som var värst?

  Männen på mitt jobb brukar inte namnge men diskuterar både om utseende på fittan, sex i allmänhet och drar ”råa sexskämt” (de passar inte). Jag arbetar på kontor som säljare inom media med män i 25-50 års åldern.

  må vara så att kvinnor är värst i din närhet. Men jag är som du, trött på män(kvinnor) som diskuterar fittor(kukar).

 7. oscar

  Bra skrivet Therese!

 8. Jo, ingången för just min text är JUST respekten för integritet, dvs att man lämnar ut sexualpartners (namngivna eller underförstådda).
  Det är just i denna bemärkelse jag hävdar att kvinnor är mycket värre.

  Sedan finns det en grabbighet, och en höhö-attityd som kanske killar i större utsträckning gör sig skyldig till, men den är sällan utlämnande och personlig.

  Att folk skall diskutera sex på fyllan vitt och brett kan vara tröttsamt, men åtminstone inte elakt.

 9. Anonym

  Att män kan diskuterar sexualpartners (egna, andras, gamla eller nya partners, bra eller dåliga) en tisdags morgon, tycker jag är värre än ett berusat tjejgäng som gör det en lördagskväll.
  oavsett om de är namngivna, underförstådda eller rent generellt.

 10. Anonym

  Menar inte att alkohol gör de okej att prata så heller. Utan bara att de sker lika mycket mellan kvinnor och män. Eller lika lite.

 11. Ozelot

  Fast min text handlar inte om det, så invändningarna är helt irrelevanta.

  Fråga dig själv: Räkna upp alla dina väninnor för dig själv och reflektera över hur mycket du vet om deras respektive förhållande, inklusive sexliv.

  Jag kan ju säga att jag vet pinsamt mycket om mina tjejkompisars respektive.
  Men jag vet inte ett smack om mina killkompisars, och definitivt inget om deras sexliv.

 12. Erik

  Känner inte igen mig alls i den bilden som du (ozelot) beskriver. Men det kanske skiljer sig från olika gäng som sagt. Vet ingenting om mina tjejkompisars sexpartners genitalier och inte heller mina killkompisars.

  Tycker det är en intressant text och ämne du tar upp och det är bedrövligt att folk sitter och diskuterar i detalj folks kukar och fittor helt obrytt – fruktansvärt respektlöst och nåt som verkligen kan såra folk eller ge dåligt en person ett helt oförtjänt dåligt rykte. Men det blir lite konstigt att helt utgå från en situation och sen skriva om det som att det är något som gäller för alla – även om du i kommentarsfältet lagt till att även dina tjejkompisar verkar berätta lite väl mycket om sina partners.

  Såg som sagt att du medger att det skiljer sig från olika gäng och jag tror snarare att det är så, att oavsett kön (alltså kill/tjejgäng) så är det olika vana/syn/brist på respekt hos vissa personer i gänget eller vad det nu kan vara som avgör hur illa man beter sig och vad man väljer att lämna ut. Uppenbarligen var detta ett gäng med brist på all typ av respekt för deras sexpartners integritet vilket verkligen är vedervärdigt men jag tycker det blir konstigt att diskutera deras beteende som något slags allmängiltigt beteende hos tjejer.

  Tycker precis som föregående inlägg inte att man ska göra det till någon könsgrej och känner inte igen mig i den bild som beskrivs i texten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...