Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Miriam Bryant, från Håkan Hellströms hall till Nefertiti

2013-04-05 av

När jag berättade för min syster Louie att jag skulle till Nefertiti för att se Miriam Bryant började hon skratta.
”När jag och H lyssnade på P3 för några veckor så spelade de henne. Vi började prata vad vi trodde hon kom ifrån.
”Är hon svart?” sa H och jag bah ”Ja, nåt sånt. Eller…hon måste vara från England i alla fall!” ”
Sedan bildgooglade syrran och H Miriam, och…
det var ju helt fel.
Miriam. En ung, vit tjej från Göteborg med föräldrar från Finland och England,
men med en stor pampig och tonsäker soulröst som ger en gåshud. Oh ja.

Bild-3

”Ursäkta mig!”, ”Förlåt, måste komma förbi här!”, ”Kan jag får komma mellan er här så bah…” säger ett par killar med svarta skinnjackor och höga svängluggsfrisyrer och puttar lite lätt på en för att knö sig fram i publikhavet framför den lilla scenen på Nefertiti.
”Det är bandet.” säger Richy Arnold som står brevid mig och nickar åt killarnas håll precis då de passerat. Richy är promotion manager för Miriam under hennes pressturné. I morgon (läs idag fredag) är det intervjuer på bland annat Sveriges Radio och Radio 88. En intensiv vistelse på hemmaplan för Miriam med andra ord.

Bild-2

Bandet intar sina positioner och den välkända pianoslingan i Miriams debut- och genombrottsingel Finders, Keepers strömmar ut. Huvudpersonen kliver upp på andra sidan av scenen och greppar mikrofonen.
”Finders keepers
Oooho
Listen, this is getting old…”

BIld4

Hur klyshigt det än må låta, så har on har någon förmåga att bara öppna sin lilla mun och få ut en så stor röst. Det framkallar gåshud och hennes kroppspråk på scenen känns så självklart. Det är som att man självs sugs med i de mjuka rörelserna med händerna mot luften och alla hennes ringar glimmar i strålkastarens ljust.
Det kanske låter lite som en religiös upplevelse den här spelningen. Nej, det var det inte – men, som man säger; close but no cigar.

Bild5

”Det känns som att spela i ett jättestort vardagsrum – för det är bara folk jag känner här!” säger Miriam och blickar ut över publikhavet. Mellansnacket är skönt avslappnat. Hon kör Känn ingen sorg för mig Göteborg på egen hand och berättar efteråt om när hon och en utav grabbarna i bandet fick för sig att knacka på hos en febrig Håkan Hellström i hans hem i samma veva som han hade slagit igenom.
”Och där stod vi i hans hall och, ja…sa hur mycket vi älskade han. Eller, jag sa ju inte så mycket, jag stod mest….och va tyst..”.
I kväll är Miriam inte tyst – det är så många vänner och nära till henne som kommit till Nefertiti för att hylla henne, såsom familjemedlemmar och klasskompisar från musikalskolan. Hon är en erkänd och storslagen sångerska som förtjänar all uppmärksamhet.

Bild6

Pinsamt är det att säga, men det här var andra gången i hela mitt liv som jag besökte Nefertiti.
Hoppas, tror, vill och har bestämt mig för att det kommer bli många gånger till. Fantastiskt fint ställe är det!

BIld7

Tack för en fin kväll, Miriam, Richy, bandet, pojkarna bakom baren som lät en provsmaka fina sorters öl och alla andra inblandade denna kväll.

 

Fred och kärlek, puss och kram!
Mvh Josefine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-14

Jag lyssnade på Ann-Louise Hansson & Bruno Glenmark i regnet på Göteborgskalaset/Kungstorget. Jag bänkade mig på en bänk undan regnet. Bruno hade inte sitt band med sig men hade byggt in orkestern i synten. I början undrade jag ” Var är göbbarna i orkestern?” Ann-Louise kom fram och sa hej…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...