Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nu kommer CP-ölet

2013-04-16 av ozelot

cpstolFörst trodde jag det var en PR-kupp och anade Tommy Nilsson någonstans i kulisserna. Men nu lanseras faktiskt CP-ölen – framtaget av Göteborgskooperativet för Independent Living – för att sätta fingret på funktionshindrades rätt att ta plats på krogen. För visst vill även funktionshindrade supa och ragga. Fast jag undrar just hur det obligatoriska fylle-smsandet ser ut för CP-skadade?

”Hhhejjjjej ssksksksall v-v-vv-iuuee kkunukunulllllla?”
.

Nu var jag kanske elak. Men presentationen bjöd faktiskt in till det.
Så här säger Anders Westgerd, verksamhetsledare för GIL:
”Det är hög tid för funktionsnedsatta att ta mer plats på krogen. CP-ölet ska påminna om vår existens och att våra behov inte skiljer sig nämnvärt från någon annans. Att vara t ex rullstolsburen ska inte vara ett hinder för att supa, ragga och fylle-smsa klockan fem på morgonen.”

Nu är det förstås inte bara funktionshindrade som kan dricka det här här ölet. Det är helt enkelt ett gott öl bryggt på de fyra klassiska C-humlesorterna Cascade, Centennial, Chinook och Columbus. Som gjort för att aktivera de delar av hjärnan som normalt aktiveras när man dricker en god öl.
På såväl funktionshindrade som ”friska”.
Ett riktigt CP-öl helt enkelt.

CPA, som det heter rent formellt är en hybrid mellan en American Pale Ale (APA) och en India Pale Ale (IPA). Alkoholhalten kommer att hamna på 5,8 % och ölet kommer att ha en kraftig humlesmak med doft av citrus och tallbarr. Ölet kommer att säljas via Systembolagets beställningssortiment, men även hos utvalda krogar som uppfyller GILs krav på god framkomlighet.

Ölet smyglanserades på Öl- och Whiskymässan, men den stora premiären blir på Leva- och Fungeramässan den 16-18 april.

Här är CP-ölets hemsida

Kommentarer på Nu kommer CP-ölet

  1. Sorkii

    Gillart’!

  2. fanny

    men fan vad onödigt taskigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...