Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Dead Prez vid Svarte Mosse: Speak Your Mind-festival 1 maj

2013-04-23 av ozelot

DeadprezAtt Dead Prez kommer till stan i samband med Speak Your Mind-minifestivalen 1 maj rapporterades lite här och var i slutet av mars. Sedan ett tag tillbaka är det även klart att de gör en ”hemlig” spelning hemma hos en italiensk operasångare i Klippan. Vi koncentrerar oss dock på huvudeventet vid Svarte Mosse. Eftersom vi knappast är först på bollen ändå kan ni läsa en intervju här.

Redan dagen innan den – på Valborg – medverkar Dead Prez, Alexandra Pascalidou, Emory Douglas och rapparen Carlito i ett panelsamtal kl. 20:00 på Vårvindens fritidsgård. Denna ligger vid hållplats Temperaturgatan i Länsmansgården.

Speak Your Mind-festival
1 maj 15-22 // Fri entré
Svarte Mosse // Biskopsgården

svarte

Kommentarer på Dead Prez vid Svarte Mosse: Speak Your Mind-festival 1 maj

 1. Katrin Eriksson

  Tycker det är skamligt att dessa ”musiker” tillåts förpesta biskopsgården, skicka istället ut dem till galoppbanan som man gjorde med Metaltown.
  Då kan vi som inte gillar kvinnoförnedrande musik samt kommunistpropaganda få lite lugn och ro en vacker dag som denna.

 2. Martin

  Den där kommentaren är bara begriplig om en inte har lyssnat på t ex Dead Prez. Bra, trevlig rap om att sköta hälsan och vadhelst. Kan säkert missat något lågvattenmärke men Svarta Pantrarna biskopsgården har inte gett intryck av att vara något annat än könsblandat, ungt och briljant så jag litar lite på dem också.

  Kommunistpropaganda? Kvinnoförtryck och sexism finns ju inom en del hiphop och pop men det finns ju mycket annat bra också.
  Jävla skit att generalisera så.

  Är granne med Slottskogen och Slottskogsvallen får ”stå ut” med en hel del musik och det är ju mest trevligt och inte så ofta. Dessutom slutar festivalen i Biskopsgården KLOCKAN TIO PÅ KVÄLLEN.

  UNNA FOLK! Tror dessutom att det är bra för både dig och mig att det händer positiva grejer i Bikskopsgården. Myspys och festivaler i Majorna är säkert inte helt dåligt vad gäller folks inställning till samhället och andra människor och hur de växer upp och blir människor.

  Unna dig själv öronproppar eller så skulle du gå dit och lyssna, det är gratis!

 3. Katrin Eriksson

  De höll på till kl 23, och vanligt folk jobbar dagen efter.

  Pantrarna är inte vad media vill påskina, de är vänsterorienterade
  våldsromantiker och de har många kriminella i sina led (läs fortfarande kriminella).

  Anekdotiskt bevisföring förvisso men jag ser de ofta stå och röka gräs nere vid vårväderstorget.

  De bjuder dessutom in föreläsare som förespråkar polismord och väpnad revolution.
  Ex på deras beteende http://www.dn.se/nyheter/sverige/skadegorelse-av-ungdom-pa-skidresa

  Det är fullkomligt vidrigt att kommunen fortsätter pumpa in pengar i denna organisation.
  Det är dags att sluta gulla med förortskriminaliteten och göra något åt den på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...