Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

This is head! Vinn biljetter till torsdagens konsert

2013-04-24 av ozelot

Jag har sett många storartade konserter. Jag har sett Leonard Cohen på min pappas axlar. Jag har sett Henrik Berggren slå sönder ett trumset som just inhandlats för tio socialbidrag. Så det är fan inte mycket som kan golva mig idag.

Jag lockades då, 2010, av förhandstipsen om This is head!, en smyghajpad krautrockskombo som tillråga på allt inte kommer från Göteborg utan något så exotiskt som Möllevången! Jag lyssnade på Myspace och gillade det. Man är ju lite orolig att gitarrbröl filtrerad via alkemi till en rätt välkammad studioproduktion skall bli en tonårings nattpollution live.
Jag kan väl säga så här: Det var inte i närheten av skivan. Det var så in i helvete mycket bättre.

Jag har aldrig utgett mig för att ha koll på musik i någon större utsträckning. Jag finkammar inga skivkataloger, lusläser kreddiga musikjournalisters krönikor eller plöjer skivbackar med desperationen av en färdigefterfestad Olle Ljungstrump närsynt filtrerande ett askfat på jakt efter en anständig fimp. Men jag vet när något är bra. Det är när man i någon slags rusig yra sms-ar alla i telefonboken för att dela med sig av världsnyheten som om man nyss nedkommit med fyrlingar.

Ett av de sms:en var till bokaren Patrik Herrstrump. Jag ville naturligtvis delge honom min tacksamhetsskuld samt berättade att fyrlingarna var välskapta och välmående med alla könsdelar intakta. Samt den lite lustiga anekdoten att trummisen frågade mig – som stod längst fram och fuldansade som en medelålders rockjournalist i kavaj och Genesis-tisha – om JAG kunde fixa fram en ny kicker till baskaggen (han hade tydligen gjort sönder den i spelglädjen). Han trodde tydligen att jag jobbade där.
Det här är inte blodlös balaricadoftande krautpop från någon svindyr Macpro. Det här är fan soul.

Det här är killar som nog harvat på sina instrument sedan pojkrumstiden, gått vägen vi långt utdragna jamsessioner i en skiten replokal med två åskådare, och framför det nu med en pondus och skärpa som gick att skära sushi av. Kul när han som sjöng mest i något spontananfall stagedivade i blind yra, manglade gitarren mot förstärkare i en surround-konsert och sedan hamnade i dragkamp med en lika yster åskådare om samma gitarr. Det var definitivt inte regisserat.
Det var en av de bästa spelningarna idag.

Imorgon på Putana-vik. Sno en bil, kapa en knölsvan, men se till att ta dig dit. Och köp skivan, den kom 27 mars. Och just ja, du kan vinna två biljetter. Skriv här nedan i kommentarsfältet varför just du skall ha dem. Fyll i epost. Så.


This is Head + MF/MB på Pustervik
Torsdag 25 April 21-02
MF/MB på scen 21, This is Head kl 22
Ålder: 20 år // 18 år vid förköp
Dörrar 20.00
Pris: 140kr + serviceavgift


THIS IS HEAD: Förutom alla spelningar runt i världen så vann de P3 Guld 2010 och fick pris som årets liveband på Manifestgalan 2011.
MF/MB kunde höras i TV-serierna CSI:NY samt The Inbetweeners och fick även agera förband till The Faint, The Sounds och Amerikanska !!! (Chk Chk Chk) i Europa.

Kommentarer på This is head! Vinn biljetter till torsdagens konsert

 1. Jessica

  Jag vill vinna!
  När jag blir frigiven från bibliotekets tysta läsesal vore det inte mer än rätt att det sker i form av den brutala omställning som livemusik skulle innebära i jämförelse med detta fördärv.

 2. Jakob

  Patrik Herrtstrump?

 3. Jag känner Adam sedan barndomen och har lyssnat mycket på deras musik och följt deras framgångar!
  Skulle vara jättekul att lyssna på dom live och få tänka på annat en stund och komma ut och uppleva en härlig atmosfär med männikskor och bra musik 🙂

 4. Bristen på riksdaler gör att jag missar denna krautfest, ifall jag inte vinner biljetter här. Och efter en veckas slit så är det inte mer än rätt att man får njuta av lite oväsen från en livescen.

 5. Isabella

  Åh hej, kära tävling.
  Ekonomin är usel, säger de flesta förbannade studenter, och jag håller ta mig tusan till punkt och pricka med dem, hela bunten. Efter en dyr och hetsk flytt via kollektivtrafik genom halva stan, och flyttfirande med pulversoppa och nudlar för de sista staplade örena, så innebär en fribiljett till en garanterat underskön torsdagskväll som att hitta guldbiljetten till chokladfabriken, ungefär. Puss

 6. Samuel Olsson

  Bra band ska upplevas live.
  Två sådana ger mersmak.

 7. Caro

  Hej!
  Det vore så jättekul om jag och min kompis skulle vinna biljetterna för det är så att vi är tvä barnflickor och efter en långt och antingen jobbigt eller roligt dag med barnen finns det ingenting bättre än att träffas pä stan att ta en öl tillsammans eller bättre (!) att lyssna på en svenskt väldigt bra band på Pustervik!
  Och nu hoppas jag att jag ska vinna biljetterna men ocksä – därför att jag är från Tyskland – att det finns nu inte så många stavfel i texten…:)

 8. Amanda

  Jag tycker jag är värdig dessa biljetter då jag reser nästan 15 mil, just för att se grabbarna uppträda live. Jag brinner passionerat för musik och framför allt allt som rör liveframträdanden, konserter och spelningar är verkligen min grej! Och ah, nu känns det verkligen som det är dags för mig att se This is head! De verkar verkligen vara ett riktigt bra liveband och jag vet att det skulle bli en helt jävla awesome kväll!

 9. Ursut

  Jag är pank men vill gå på konserten! Får jag biljetter lägger jag mina korvören på att köpa This is heads senast LP.

 10. Barnvakt bokad, mustaschen ansad, skivorna inlyssnade, peppen på topp, banksaldo eehh … VA FAN KOMMER LÖNEN IMORGON!? fan 🙁

  Sorg …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...