Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

MyMission 2013: En tävling med växtvärk

2013-05-29 av ozelot

annarsMy Mission är Brewhouse affärsidétävling där kreativitet och innovation med koppling till konstnärligt skapande står i fokus. Tisdagens gala skördade flera tunga pristagare i kategorierna Årets Affärsidé, Årets Nytänk samt Årets Bubblare.
Överlag bjöd kvällen på habilt mingel på ett Brewhouse som pimpats ordentligt för Port du Soleils sommarsäsong, och ett ambitiöst underhållningsprogram borgade för att inga ögonlock blev för tunga under själva prisceremonin.

rockUnder kvällen dök det upp såväl rockringsdansöser till trapetsnummer och parakrobatik och jag undrar lite var de hittat dessa stjärnor?
Någon nycirkus-skola som missat religionsundervisningen är min gissning, för här saknades vare sig barnförbjudna bildvinklar eller fantasi.
Det kanske inte höll riktigt för nåt Peking-gästspel ännu men de som uppträdde var minst sagt smittande glada och det räcker långt.

Musikunderhållningen var även den tajt med representanter för såväl Göteborgs symfoniker, gravida sångvokalister samt en Papphammarfumlig manlig grabbhalva som envisades med att tappa sina noter.
Icke att förglömma cocktailsångerskan Maria Kask som skulle kunna locka en hel Elfacks-mässa att självantända, och säkert har gjort det också

Som vanligt trilskades kameran så ni får ta det mesta utan annat bevis än att jag var där än den här välkomponerade bilden. 🙄
Pristagarna då? Vinnaren av Årets affärsidé gick till The Folklore Company, som via sin webbsida vill ”utveckla det svenska hantverksarvet”, där både unga och gamla människor ska kunna skapa sina unika broderimönster.
Hur hett är inte det? Nästa våg av tatueringar är väl snirkliga svanktatueringar med allmogemönster och porriga dalkullor!
Bra om man kan beställa dem på nätet och skriva ut hemma.

Studentkonst blev tvåa i samma disciplin, dvs Årets Affärsidé.
Planen är att göra konstnärer under vardande mer tillgängliga för en bredare publik.

Priserna i kategorin Årets bubblare gick till Tactile Words och Arrie medan Årets nytänk roddes hem av Scenkonstguiden, vars ambition är att skapa ett informationsverktyg där aktörer och publik kan möta varandra.
Ännu en guide, helt enkelt. Var finns guiden som håller reda på guiderna?

Vad blir slutorden då om detta evenemang? Jo, det var rätt trevligt, med fin inramning, god välkomstmat – nån glasnudelsallad med kyckling och allmänt okej bjudvin (Masi), schysst program och bra väder (SMHI).
chatMen när kollegan men vissa årsringar under hakan på en centralt placerad nyhetsredaktion tappar densamma över det faktum att galan har funnits i sju år utan att ha hört talas om det, ja då är det dags att se över vad man vill med evenemanget.
Ty då förundras även smula att det kan ha varit så svårt att fylla de två första publikbänkraderna på parkett, dvs hos oss som inte råkade vara nominerade till någonting och fick sitta i de finare båsen (betydligt fler).
Väl bara att bjuda in vettigt folk som kan uppföra sig, näringslivet snäppet ovan student, media, organisationer som ADA som kan sånt här, eller rent av några gymnasister från ett teknikgymnasium?

Bara för att man har kommunala- och regionala huvudmän så behöver det ju inte betyda att det måste märkas. Vilket det gör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...