Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

2013-06-10 av

Weekday_WOW_2För andra året i rad serverar Way Out West enbart vegetarisk mat i sina restauranger. Men man låter inte engagemanget sluta med det, utan lovar i år att kläder till funktionärer och merchandise kommer vara framtaget i ekologiskt material – i detta fallet bomull som odlats utan bekämpningsmedel och konstgödning. Vi bestämde oss för att syna löftet i sömmarna.

Det är samarbetetspartnern Weekdays som tagit fram årets funktionärskläder som består av T-shirt och hoodies.
När det gäller merchandise, så gäller den hållbara linjen egenframtagen merchandise – alltså inte externa partners eller bandmerch. Men bland de egna produkterna finns såväl T-shirts, Zip-hoods, tank-tops och tröjor. Samt en del andra produkter, enligt Weekdays informationsansvarige Karin Hagman.

Men tidigare år har ju funktionärer efter festivalens slut fått byta in sin Crew-tshirt mot en souvenir-tisha. Hur hållbart är egentligen det? Får de behålla kläderna i år?
– Man behåller den T-shirt man fått. Om man vill återvinna så kan man vända sig till våra butiker, fortsätter Karin.

Varifrån kommer den ekologiska bomullen ifrån? Har ni koll på hela ledet här? Hur mycket dyrare är det att använda ekologiska material idag?

– All ekologiskt odlad bomull kräver alltid certifikat, enligt noggranna standarder. Angående kostnadsbilden kan vi tyvärr inte svara på det då det är konfidentiell information.

Hur är det med eventuella kemikalier som ingår när man trycker på plaggen?

– Det som vi trycker själva har vi all info om innehåll och gjort tester på, så de är helt OK. I övrig produktion har vi mycket restriktiva krav på kemikalieinnehåll för våra leverantörer.

Du som är funktionär i år får alltså behålla kläderna på efter utcheckning. I alla fall t-shirten.
Och för dig som vill köpa med en souvenir i år – välj gärna festivalens egna produkter.

Ozelot

Kommentarer på Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

 1. Sten-Glenn

  Verkligen djuplodande artikel. Fikar du efter gratispass månne?

  🙂

  • Ozelot

   Det var de svar de ville ge ifrån sig, men ändå värt en notis.

   Vi Har väl varit ackrediterade sedan 2009 ungefär och hoppas väl även att kunna bevaka därifrån även i år..denna text obeaktat..

 2. Sten-Glenn

  Tummen upp på det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...