Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

2013-06-10 av

Weekday_WOW_2För andra året i rad serverar Way Out West enbart vegetarisk mat i sina restauranger. Men man låter inte engagemanget sluta med det, utan lovar i år att kläder till funktionärer och merchandise kommer vara framtaget i ekologiskt material – i detta fallet bomull som odlats utan bekämpningsmedel och konstgödning. Vi bestämde oss för att syna löftet i sömmarna.

Det är samarbetetspartnern Weekdays som tagit fram årets funktionärskläder som består av T-shirt och hoodies.
När det gäller merchandise, så gäller den hållbara linjen egenframtagen merchandise – alltså inte externa partners eller bandmerch. Men bland de egna produkterna finns såväl T-shirts, Zip-hoods, tank-tops och tröjor. Samt en del andra produkter, enligt Weekdays informationsansvarige Karin Hagman.

Men tidigare år har ju funktionärer efter festivalens slut fått byta in sin Crew-tshirt mot en souvenir-tisha. Hur hållbart är egentligen det? Får de behålla kläderna i år?
– Man behåller den T-shirt man fått. Om man vill återvinna så kan man vända sig till våra butiker, fortsätter Karin.

Varifrån kommer den ekologiska bomullen ifrån? Har ni koll på hela ledet här? Hur mycket dyrare är det att använda ekologiska material idag?

– All ekologiskt odlad bomull kräver alltid certifikat, enligt noggranna standarder. Angående kostnadsbilden kan vi tyvärr inte svara på det då det är konfidentiell information.

Hur är det med eventuella kemikalier som ingår när man trycker på plaggen?

– Det som vi trycker själva har vi all info om innehåll och gjort tester på, så de är helt OK. I övrig produktion har vi mycket restriktiva krav på kemikalieinnehåll för våra leverantörer.

Du som är funktionär i år får alltså behålla kläderna på efter utcheckning. I alla fall t-shirten.
Och för dig som vill köpa med en souvenir i år – välj gärna festivalens egna produkter.

Ozelot

Kommentarer på Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...