Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

2013-06-10 av

Weekday_WOW_2För andra året i rad serverar Way Out West enbart vegetarisk mat i sina restauranger. Men man låter inte engagemanget sluta med det, utan lovar i år att kläder till funktionärer och merchandise kommer vara framtaget i ekologiskt material – i detta fallet bomull som odlats utan bekämpningsmedel och konstgödning. Vi bestämde oss för att syna löftet i sömmarna.

Det är samarbetetspartnern Weekdays som tagit fram årets funktionärskläder som består av T-shirt och hoodies.
När det gäller merchandise, så gäller den hållbara linjen egenframtagen merchandise – alltså inte externa partners eller bandmerch. Men bland de egna produkterna finns såväl T-shirts, Zip-hoods, tank-tops och tröjor. Samt en del andra produkter, enligt Weekdays informationsansvarige Karin Hagman.

Men tidigare år har ju funktionärer efter festivalens slut fått byta in sin Crew-tshirt mot en souvenir-tisha. Hur hållbart är egentligen det? Får de behålla kläderna i år?
– Man behåller den T-shirt man fått. Om man vill återvinna så kan man vända sig till våra butiker, fortsätter Karin.

Varifrån kommer den ekologiska bomullen ifrån? Har ni koll på hela ledet här? Hur mycket dyrare är det att använda ekologiska material idag?

– All ekologiskt odlad bomull kräver alltid certifikat, enligt noggranna standarder. Angående kostnadsbilden kan vi tyvärr inte svara på det då det är konfidentiell information.

Hur är det med eventuella kemikalier som ingår när man trycker på plaggen?

– Det som vi trycker själva har vi all info om innehåll och gjort tester på, så de är helt OK. I övrig produktion har vi mycket restriktiva krav på kemikalieinnehåll för våra leverantörer.

Du som är funktionär i år får alltså behålla kläderna på efter utcheckning. I alla fall t-shirten.
Och för dig som vill köpa med en souvenir i år – välj gärna festivalens egna produkter.

Ozelot

Kommentarer på Hållbar Way Out West? Vi synar löftet i sömmarna

 1. Sten-Glenn

  Verkligen djuplodande artikel. Fikar du efter gratispass månne?

  🙂

  • Ozelot

   Det var de svar de ville ge ifrån sig, men ändå värt en notis.

   Vi Har väl varit ackrediterade sedan 2009 ungefär och hoppas väl även att kunna bevaka därifrån även i år..denna text obeaktat..

 2. Sten-Glenn

  Tummen upp på det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...