Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sista chansen på Orgia – i höst blir det hamburgerrestaurang

2013-06-12 av ozelot

orgias-260x390För ungefär fem år sedan kunde man läsa i en obskyr publikation som kallades Nöjesguiden (och som då skrev om just det) om ett ställe på Storgatan som hette Orgia, där Kinohypesters kunde trängas med seglare och avenyarier till klockan fem på natten utan att slåss. Jag minns att jag gick förbi några gånger utan att hitta det, men så hamnade jag där ändå till slut och trodde inte riktigt mina ögon:

2: En blond brud bad att jag skulle beställa två Stella till henne eftersom jag stod vid bardisken, vilket jag gjorde. När jag sedan sa när det var dags att betala och vad det kostade tittade hon på mig upp och ner, som hon aldrig hört något märkligare.

3: Någon jag normalt sett skulle betrakta som en ärketönt – tänk ung Carl Bildt – beställde champagne till alla han kunde få syn på. Han skulle behöva ett sämre självförtroende tänkte jag, men det tycktes inte bekomma honom. Mycket riktigt lyckades han få med sig tre förvånansvärt snygga tjejer in i en taxi – och jag vet inte vilket kön jag skall fälla några kondoleanstårar över.

Men nu är sagan slut. Orgia stänger för gott, och Yaki-Da gruppens Tobias Hamberg låter hälsa:

– Orgia börjar bli rätt slitet efter fem år och vi stod inför ett vägskäl att antingen renovera och öppna Orgia på nytt alt. renovera och bygga något annat. Så vi valde det sistnämnda.

Vad kommer det bli där istället?

– Vi kommer bygga om till en hamburgerrestaurang som kommer att heta Butcher´s Market och som öppnar i början av september.

Kommer det bli ett sånt där ”finhamburgarställe” som är trendigt nu, typ Flippin burgers i Stockholm?

– Ja, nåt åt det hållet. Fast kanske mer casual än ”fin” skulle jag säga. Och med fullständiga rättigheter såklart.

Men inget fyllekäk klockan fem på morgonen?

– Nej, det kommer vara vanliga restaurangöppettider. Fast köket på Yaki-da har öppet till fyra.

Nu på lördag 15 juni är det sista chansen på Orgia, så smörj in ditt analblekta arsle i vaselin och masa dig in.
Kvällen till ära kommer Sebastian Marenius, Christoffer Falk (som spelade på premiären) och kanske den mest frekventa dj:n under alla år – Christoffer Malm – dyka upp i dj-båset.

Kommentarer på Sista chansen på Orgia – i höst blir det hamburgerrestaurang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...