Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Love Explosion saknar röd tråd

2013-06-14 av ozelot

loveKonsthallens sommarutställning saknar helt röd tråd och excellerar i brist på konceptuell tematik och underfundighet. Istället blir det ett majornaplaskisdjup bollhavsvadning bland vad den samtida göteborgskonstankdammen råkat spola upp på dess grunda stränderna i form fysiskt manifesterat kommunikationsbehov, uppmärksamhetstörst och allmän skörlevnad.

Det är nämligen exakt det Love Explosion vill vara – ett virrvarr av uttryck, spontana utfall, slagord och öronviskningar. Och för den som inte kopplade texten ovan är det bara en lek med ord som anspelar på utställarnas egen presentationstext. Det är ingen recension, vernissaget har inte ens varit.

Medverkar i utställningen gör:
Patrik Bengtsson, Erik Berglin, Nina Bondeson, Gabo Camnitzer, Eva Dahlin,
Omid Delafrouz, Den Stora Vilan, Elisabet Eriksson, Ulla Hammarsten McFaul, Frauke, Nilofar Kosheshi, Jonathan Ollio Josefsson, Rasmus Lindgren,
Sara Lännerström, Bo Melin, Mandana Moghaddam, MonoMono, Mattias Norström, Josefina Posch, Petra Revenue, Dana Sederowsky , Gustav Sparr, Surreal Lovers, Pecka Söderberg, Mauritz Tistelö, Sara Trovik, Sofia Änghede

Curatorer: Ola Åstrand och Mikael Nanfeldt

Programmet:

Fredag 14 juni, kl 18–22
Utställningen öppnar
18.30Konsthallschef och curator Mikael Nanfeldt hälsar välkommen
19.00 Kungliga Containerakademin serverar mat
19.30 Konsert med MonoMono
20.30 Konsert med Surreal Lovers

Lördag 15 juni, kl 16–19
Picknick & konsert
Ta med fikakorgen och slå er ner i gräset bakom konsthallen där det bjuds på musik.
16.00 Konsert med Amina Hocine
17.30 Konsert med Den Stora Vilan

Söndag 16 juni, kl 14–16

Konstnärssamtal
Möt några av konstnärerna i ett samtal med konsthallens chef, tillika en av utställningens curatorer, Mikael Nanfeldt. Samtalet är en vandring med nedslag där vi diskuterar vissa verk och hur det är att vara konstnär i Göteborg i dag.

LOVE EXPLOSION på Göteborgs Konsthall
13.06.14 – 13.08.18
Vvernissage fredagen den 14 juni kl 18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...