Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Love Explosion saknar röd tråd

2013-06-14 av ozelot

loveKonsthallens sommarutställning saknar helt röd tråd och excellerar i brist på konceptuell tematik och underfundighet. Istället blir det ett majornaplaskisdjup bollhavsvadning bland vad den samtida göteborgskonstankdammen råkat spola upp på dess grunda stränderna i form fysiskt manifesterat kommunikationsbehov, uppmärksamhetstörst och allmän skörlevnad.

Det är nämligen exakt det Love Explosion vill vara – ett virrvarr av uttryck, spontana utfall, slagord och öronviskningar. Och för den som inte kopplade texten ovan är det bara en lek med ord som anspelar på utställarnas egen presentationstext. Det är ingen recension, vernissaget har inte ens varit.

Medverkar i utställningen gör:
Patrik Bengtsson, Erik Berglin, Nina Bondeson, Gabo Camnitzer, Eva Dahlin,
Omid Delafrouz, Den Stora Vilan, Elisabet Eriksson, Ulla Hammarsten McFaul, Frauke, Nilofar Kosheshi, Jonathan Ollio Josefsson, Rasmus Lindgren,
Sara Lännerström, Bo Melin, Mandana Moghaddam, MonoMono, Mattias Norström, Josefina Posch, Petra Revenue, Dana Sederowsky , Gustav Sparr, Surreal Lovers, Pecka Söderberg, Mauritz Tistelö, Sara Trovik, Sofia Änghede

Curatorer: Ola Åstrand och Mikael Nanfeldt

Programmet:

Fredag 14 juni, kl 18–22
Utställningen öppnar
18.30Konsthallschef och curator Mikael Nanfeldt hälsar välkommen
19.00 Kungliga Containerakademin serverar mat
19.30 Konsert med MonoMono
20.30 Konsert med Surreal Lovers

Lördag 15 juni, kl 16–19
Picknick & konsert
Ta med fikakorgen och slå er ner i gräset bakom konsthallen där det bjuds på musik.
16.00 Konsert med Amina Hocine
17.30 Konsert med Den Stora Vilan

Söndag 16 juni, kl 14–16

Konstnärssamtal
Möt några av konstnärerna i ett samtal med konsthallens chef, tillika en av utställningens curatorer, Mikael Nanfeldt. Samtalet är en vandring med nedslag där vi diskuterar vissa verk och hur det är att vara konstnär i Göteborg i dag.

LOVE EXPLOSION på Göteborgs Konsthall
13.06.14 – 13.08.18
Vvernissage fredagen den 14 juni kl 18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...