Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Om någon skulle älska mig och tycka jag var bra…”

2013-06-30 av

”…då är han en idiot som inte é någonting å ha.”
(Fisk i en skål, Stefan Sundström)

Idag fick jag en käftsmäll från ingenstans.
Psykiskt.

Plötsligt kändes det som att allt det man länge velat göra och drömt om var omöjligt.
Att det jag gjort hittills varit på skoj och att någon snart kommer att avslöja att jag faktiskt är en ”bluff”.
Jag tvivlade på allt jag håller på med. Det är på inte riktigt. Det är inte bra. Det bara är…”nåt jag tycker är lite skojigt”.
Jag kan inte det, jag vet inte hur man gör det, jag kommer aldrig klara det…
och så vidare.
Och så lipade jag lite.
La mig sedan på soffan och tittade en fotobok med bilder av Torbjörn Calvero, Sveriges kanske allra första riktiga rockfotograf.
Inspirerande, men fotografi- och journalistdrömmarna kändes fortfarande långt borta.

Jo.

Mamma kom och satte sig på soffkanten. Kved om att hon hade ont i magen.
Nu var vi båda bröli.
Så började vi prata.
Diskutera.
Fantisera.
Planera.

”Ja, men då gör vi så!”
Vi kom på världens bästa idé och allt kändes plötsligt lite bättre.

Nu är jag glad igen. Det var skönt att få gråta ut lite. Jag tror man behöver göra det oftare.
Om man går och håller inne på sina känslor (”Får inte gråta, får inte gråta, får inte gråta!”) ligger det och gror i bröstet. Klumpen bara växer och växer, och när det till slut inte går att hålla inne det längre så exploderar det. Känslor svämmar fullständigt över och det tycks inte finnas någon hejd på det hela.
Jag har gråtit väldigt mycket i mitt liv. Väldigt mycket. Men, oftast är det många men korta och intensiva cry-moments.
Jag är mega-bröli i två minuter, sedan är jag färdig.
”And now dåh?!”.

Men samtidigt är jag en jäkligt glad människa som ser positivt på saker och ting. Det kan nog vara för att…så fort jag får jobbiga känslor inombords, då släpper jag ut dem genom tårkanalerna.
Bort med dem. Jag orkar inte med dem. 
Så är det borta sedan – och jag kan gå vidare!

Bara för det,
tänker jag avsluta det här inlägget med en positiv touch.
Imorgon, kl 10:00 till 11:00 är jag sommarpratare i Radio 88. Jag kommer att prata tuttar, ätstörningar, festivaler och skilsmässor och spela musik från mina barndomsomrar. Det blir allt i från Nordman och Monica Zetterlund till Aerosmith och Deep Purple.
Ratta i Radio 88 på FM-bandet eller lyssna på webbradion här.
Jaaa!

Om man är, hur svårt den än kan vara ibland, positiv som fan
så går allting bra. Det är okej att ligga som en very emotional kid på soffan som bilden ovan illustrerar
en liten stund. Men inte för länge. Det är jäkligt tråkigt.
Det är mycket roligare att vara glad.

 

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...