Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Vem vann egentligen GT:s krönikörtävling?

2013-07-17 av ozelot

Skärmavbild 2013-07-17 kl. 15.21.09Kommer ni ihåg GT:s tävling i januari, där en tjänst som ny krönikör låg i potten? Tävlande kunde vara gammal eller ung, kvinna eller man: Det som var viktigt var en vass penna och skarpt huvud. Tävlingen slogs upp stort i egna tidningen, på sociala medier och fick dessutom välkommet utrymme i branschtidningen Resumé.

Jag skrev faktiskt ett bidrag (som jag la upp nu), det tillstår jag redan från början. Egentligen tyckte jag väl att man borde välja någon helt okänd, utan någon redan befintlig kanal, gärna purung och varför inte från förorten?
Men klart jag sökte, jag kände igen mig i målprofilen och ett fast arvode är ju inte fel.
Men några större förhoppningar hade jag inte, mer nyfikenhet på vem den nya rösten skulle bli.

Jag mejlade GT-redaktionen efter någon månad för att lite diskret fråga om ”jag var ute ur leken”, ty då kunde jag publicera krönikan själv.
Den var nämligen lite av redaktionell färskvara.
Jag fick svaret att ”jag inte kunde uteslutas än” och finalisterna skulle avgöras nästa vecka (i februari).
Närmare 250 krönikor hade kommit in vilket jag hade full förståelse tog sin lilla tid att plöja igenom.

Men nu undrar jag: Har någon vinnare utsetts som gick mig fullständigt under radarn?
Jag söker på internet men kan ingenting finna, inte heller har jag fått några mejl med eventuellt besked.
Så kan jag publicera min krönika nu, med miljöbeskrivningar från ett Gårda täckt av snömodd?

Kanske var det den här krönikören som blev vinnaren, förtjänstfullt tipsat av Björn Werner på Nöjesguiden?
Kolumnisten, som skriver så fint och nyvaket om Andra Långgatan heter Karl-Johan Karlsson och är anställd politisk reporter på Expressen sedan 2006.
Men tydligen nu även upptagen bland GT:s fasta krönikörer.

Så kan det gå.

Kommentarer på Vem vann egentligen GT:s krönikörtävling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...