Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Förspel med Olle

2013-08-08 av

olleTjuvstartade Way Out West lite med att se Olle Ljungström på Liseberg. Det var en helt okej konsert, man får ingen magisk stämning med en publik där hälften har gröna kaninöron på huvudet, är 10 år och inte får ha egna tändare. Men Olle höll ihop det hyggligt i låtarna även om just kittet mellan dem – mellansnacken och diverse exter – ibland utmanade hållfasthetens gränser.
Spontana dödsföraktande nummer, som att lyfta upp mikrofonstativet och låtsas som att det var en enorm penis fick mig dock mer oroad över att armen (han ser lite skör ut, har väl ingen elitfysik direkt) skulle gå av än jag förberedde mig på någon moralpanik från några Kamratpostenreportrar..

Sällskapet som är i mediakretsar började få sms ungefär mitt i konserten från visst kvällstidningshåll:
”var det ”skandal”, har du bilder? Var han packad?”
Resultatet av den offensiven har du här.
Vad jag alltmer börjar hata den tidningen.

Det var ingen skandal, det var bara Olle – inte ”Så mycket bättre-stjärnan”.

Nu börjar Way Out West på riktigt. Det gäller att spara på krafterna, så jag masar mig väl dit lagom till Alabama Shakes som går på vid 17:40

// Ozelot

En kommentar på Förspel med Olle

  1. Johan Hellström

    Bra skrivet!

    När jag på fredagsmorgonen läste GT och GP undrade jag om vi varit på samma konsert.

    Själv upplevde jag kvällen såhär:
    http://minnenas-motell.blogspot.se/2013/08/yster-och-pigg-olle-ljungstrom-pa.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-14

Jag lyssnade på Ann-Louise Hansson & Bruno Glenmark i regnet på Göteborgskalaset/Kungstorget. Jag bänkade mig på en bänk undan regnet. Bruno hade inte sitt band med sig men hade byggt in orkestern i synten. I början undrade jag ” Var är göbbarna i orkestern?” Ann-Louise kom fram och sa hej…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...