Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Förspel med Olle

2013-08-08 av

olleTjuvstartade Way Out West lite med att se Olle Ljungström på Liseberg. Det var en helt okej konsert, man får ingen magisk stämning med en publik där hälften har gröna kaninöron på huvudet, är 10 år och inte får ha egna tändare. Men Olle höll ihop det hyggligt i låtarna även om just kittet mellan dem – mellansnacken och diverse exter – ibland utmanade hållfasthetens gränser.
Spontana dödsföraktande nummer, som att lyfta upp mikrofonstativet och låtsas som att det var en enorm penis fick mig dock mer oroad över att armen (han ser lite skör ut, har väl ingen elitfysik direkt) skulle gå av än jag förberedde mig på någon moralpanik från några Kamratpostenreportrar..

Sällskapet som är i mediakretsar började få sms ungefär mitt i konserten från visst kvällstidningshåll:
”var det ”skandal”, har du bilder? Var han packad?”
Resultatet av den offensiven har du här.
Vad jag alltmer börjar hata den tidningen.

Det var ingen skandal, det var bara Olle – inte ”Så mycket bättre-stjärnan”.

Nu börjar Way Out West på riktigt. Det gäller att spara på krafterna, så jag masar mig väl dit lagom till Alabama Shakes som går på vid 17:40

// Ozelot

En kommentar på Förspel med Olle

  1. Johan Hellström

    Bra skrivet!

    När jag på fredagsmorgonen läste GT och GP undrade jag om vi varit på samma konsert.

    Själv upplevde jag kvällen såhär:
    http://minnenas-motell.blogspot.se/2013/08/yster-och-pigg-olle-ljungstrom-pa.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...