Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Esoterisk upplevelse på The Docks under Way Out West: Honningbarna & Graveyard

2013-08-10 av

Vi tog oss till The Docks med en liten söt båt från Lilla Bommen för att se Graveyard. Fotografen gick på knäna efter att i princip hängt på låset varje dag under festivalen – så hon skickades hem till varm Oboy och limpsmörgåsar. Det hade kunnat se ut så här, använd er fantasi.

choko

Graveyard har ju andra sidan setts ett antal gånger, men det har inte The Docks. I wonder why, det är väl nåt i upplägget som visserligen är väldigt ambitiöst men sällan kanske något för inbitna andralånggatantrampare. Så nu när alla långhåriga män äntrade kajen uppstod en mindre kulturkrock mellan de bofasta – en stackars förvirrad skara i rosa skjortor som förmodligen helt undgått att det var konserter och undrade vad för farsot som just drabbat dem – och de invaderande hunnerna som spyddes ut ur skeppens innandöme.

the docks

Vi var lite nyfikna på hur The Docks fungerade som konsertlokal. Väldigt avlångt skulle jag vilja säga. Med sitt lilla podi till scen (förmodligen nån slags vip-platta) är det inte alls anpassat för konserter, såg man nämligen ingenting förutom huvudskulten på Graveyard-korgossarna där framme.

Vi klättrade upp på en liten upphöjd platta som gav en åtminstone ledsyn, där satt några människor kring ett bord i fåtöljer och en lyxig ishink med Budweiser. De ville absolut inte ha sällskap i sin oerhört upphöjda exklusivitet, utan en febril verksamhet utbryter bland dessa Partille-stekare med säljjobb på Elgiganten att påkalla vakternas uppmärksamhet.

Graveyard2

Så här såg det väl ut på ett hum innan de ganska besvärade vakterna tvingades avhysa oss tre-fyra barbarer som bara försökte se lite av konserten.
Men som sagt – Graveyard spelar ju lite hela tiden, och var – Graveyard. De är bra.

Kvällens riktiga överraskning var dock Honningbarna som uppträdde innan finalakten, då det fortfarande fanns plats frsmför dcen..
Honningbarna är något så fräckt som en norsk punkgrupp från Kristiansand. Vi hade inte hört en enda låt innan förutom den som fanns länkad på Way Out Wests hemsida. Vi förstod inte ett enda ord de sa, knappt så vi lyckades urskilja låtarna från varandra, men jävlar vad de öste.

Blev en femma direkt.

//Ozelot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...